Τα τηγανητά αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου
Τα τηγανητά τρόφιμα αυξάνουν πράγματι τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, σύμφωνα νέα αμερικανική έρευνα.
Με τις έρευνες των προηγούμενων ετών να εμφανίζουν αντικρουόμενα αποτελέσματα ως προς το εάν οι τηγανητές τροφές εμποδίζουν τα αιμοφόρα αγγεία, η μελέτη του VA Boston Healthcare System Ηospital με περισσότερους από 150 χιλιάδες εθελοντές αποδεικνύει επίσημα πώς μας επηρεάζουν τα τηγανιτά.
Ακόμη κι αν τρώμε μόνο μία φορά την εβδομάδα τηγανητά τρόφιμα αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης της στεφανιαίας νόσου.
Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται τόσο όσο αυξάνονται και τα τηγανητά που καταναλώνουμε, επισημαίνουν οι επιστήμονες.
Παράλληλα, το λάδι όταν θερμαίνεται απελευθερώνει αλδεΰδες, χημικές ουσίες που ενδεχομένως αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και μειώνουν την «καλή» χοληστερόλη.
Διαβάστε περισσότερα στο in.gr.