Τα επεξεργασμένα τρόφιμα οδηγούν σε ανδρική υπογονιμότητα
Οι νεαροί άντρες που τρώνε συχνά υψηλά επεξεργασμένες τροφές ενδέχεται να έχουν χειρότερη ποιότητα σπέρματος, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard.
Μελετώντας περίπου 3000 άντρες, ηλικίας 18 έως 20 ετών, διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που ακολουθούν μία διατροφή με επεξεργασμένο κρέας, πίτσες, αναψυκτικά και μπέργκερς, έχουν χειρότερη ποιότητα σπέρματος από εκείνους που τρώνε πιο υγιεινά.
Οι χορτοφάγοι άντρες εμφάνισαν μεγαλύτερο αριθμό σπερματοζωαρίων, όπως και εκείνοι των οποίων η διατροφή περιλαμβάνει ψάρια και δημητριακά ολικής άλεσης, γεγονός που τους καθιστά περισσότερο γόνιμους.
Με την διατροφή των αντρών να έχει χειροτερεύσει τις τελευταίες δεκαετίες ο μέσος αριθμός των σπερματοζωαρίων έχει πέσει σε επίπεδο της τάξεως του 60%.
Οι ερευνητές του Χάρβαρντ συνέκριναν τον αριθμό σπερματοζωαρίων υγιών αντρών που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένων τροφίμων με εκείνων που ακολουθούν μια πιο υγιεινή διατροφή.
Διαβάστε περισσότερα στο in.gr.