Το να μην τρώμε καθόλου λιπαρά, μπορεί τελικά να είναι κακή συμβουλή, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Ο αποκλεισμός των κορεσμένων λιπαρών αντί για τη μερική μείωσή τους ενδέχεται να σημαίνει ότι χάνουμε και σημαντικά θρεπτικά συστατικά, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.
Τα αυγά, η μαύρη σοκολάτα, το κρέας και το τυρί, για παράδειγμα, είναι πλούσια σε λίπος, αλλά περιέχουν και πολλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.
Πληθώρα επιστημόνων από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δημοσίευσαν μελέτες που ζητούν να μη «δαιμονοποιούνται» τα κορεσμένα λίπη.
Τέτοιου είδους λίπη βρίσκονται στο γάλα, το τυρί, το κρέας, το βούτυρο και τη σοκολάτα και παρόλο που συνδέονται κατά κόρον με την αύξηση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, διαθέτουν επίσης πολλά οφέλη για την υγεία.
Διαβάστε περισσότερα στο in.gr.