Τραγούδια από τη Σαρδηνία ,στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Παρασκευή ,στο Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Δημοσιεύτηκε στις 26/08/2021 15:55

Τραγούδια από τη Σαρδηνία ,στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Παρασκευή ,στο Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Μάγεψε το κοινό του Ηρακλείου η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου σε μια μοναδική συναυλία στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»  με τη συμμετοχή της Μεικτής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου.  Η Σόνια Θεοδωρίδου ταξίδεψε το κοινό με τα τραγούδια της στα όμορφα λιμάνια της Μεσογείου.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται την Παρασκευή 27 Αυγούστου με τραγούδια από τη Σαρδηνία στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης». Σε αυτό το ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι τα τραγούδια θα παρουσιάσει η Lamia Bedioui με τη συνοδεία του Γιώργου Βουρνά στην κιθάρα, το μαντολίνο και τις φλογέρες και του Σόλη Μπαρκή στα κρουστά.

Η Lamia Bedioui παρουσιάζει τραγούδια από την πλούσια και πρωτότυπη παράδοση της Σαρδηνίας. Ερμηνεύει σε διασκευή κομμάτια διαχρονικά που σχετίζονται με την καθημερινότητα των ανθρώπων: νανούρισμα (an- ninia), χορός (ballo), τραγούδι πηδηχτό (duru duru), μοιρολόι (attitu), θρησκευτικό τραγούδι (gosos), τραγούδι σε ποιητική φόρμα (mutettus), κ.ά. Τραγούδια που εκφράζουν τη χαρά της ζωής, τη ζωντάνια, τις ελπίδες αλλά και την αίσθηση του τραγικού ενός μεσογειακού λαού που διατηρεί ισχυρές ρίζες με την παράδοσή του και βαθιά αγάπη για την ελευθερία.

Λίγα λόγια για τη Lamia Bedioui. Η Lamia Bedioui είναι ερμηνεύτρια και αφηγήτρια που γεννήθηκε στην Τυνησία. Έκανε σπουδές στη μουσική και το τραγούδι στη Μουσική Σχολή της Τύνιδας και στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών  και από το 1992 ζει στην Ελλάδα, όπου συμμετείχε στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του Σπύρου Σακκά και αποφοίτησε από τη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Ερμηνεύει τραγούδια από διάφορες παραδόσεις της Μεσογείου, έντεχνα ελληνικά, γαλλικά και ξένα. Συνεργάστηκε με αξιόλογους μουσικούς, τραγουδιστές και performers στο χώρο της ethnic, της jazz και της παραδοσιακής μουσικής και έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Βουρνά. Σπούδασε κλασσική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο και τη Λίζα Ζωή, έκανε σπουδές θεάτρου στο Θέατρο Τομή της Μαρίας Πανούτσου και μελέτησε παραδοσιακά μουσικά όργανα (ούτι, νέυ, κ.ά.). Συνεργάζεται με καλλιτέχνες όπως είναι η Lamia Bedioui, η Ειρήνη Δασκαλάκη, ο Άλκης Κόλλιας και ο Λεωνίδας Μαριδάκης.

Λίγα λόγια για τον Σόλη Μπαρκή. Γεννημένος στην Αθήνα, ο Σόλης  Μπαρκή, είναι μουσικός και κωμικός ηθοποιός που ασχολείται επιπλέον με την εικονογράφηση και τα κόμικς. Έχει διδαχθεί Μεσογειακά, Περσικά και Αφρικανικά κρουστά από τους Μιχάλη Κλαπάκη και Λευτέρη Γρηγορίου και ειδικεύεται σε μια ποικιλία κρουστών οργάνων (frame drums, udu, ντζέμπε, καντζίρα, dumbek, bells, singing bowls, άρπες στόματος) και άλλους τύπους μουσικών οργάνων (ντιντζεριντού, μπεριμπάου). Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων «Μαγικό Χαλί», «Θέρος», «Dingo», «ΛυρΑυλός» και έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως: Ross Daly, Omar Faruk, Νένα Βενετσάνου, Μίμης Πλέσσας, Νίκος Ξυδάκης, Zohar Fresco και άλλους, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Lamia Bedioui: τραγούδι και αφήγηση

Γιώργος Βουρνάς: κιθάρα, μαντολίνο, φλογέρες

Σόλης Μπαρκή: κρουστά

Ώρα Έναρξης: 20:30

Είσοδος Ελεύθερη (με ατομικά δελτία εισόδου)

Η Είσοδος είναι Ελεύθερη (με ηλεκτρονικά δωρεάν εισιτήρια που εκδίδονται μέσα από την Ticket Services – https://www.ticketservices.gr/event/crete-one-history-5-plus-1-civilizations/ ).

Τα εισιτήρια που θα εκδοθούν ηλεκτρονικά μέσω της TicketServices.gr θα είναι σε ισχύ μέχρι και την ώρα έναρξης της παράστασης.

 

Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Για την είσοδο του κοινού δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού.