Πανσέληνος με Jazz Συναντήσεις στην Ακτή Καρτερού

Δημοσιεύτηκε στις 28/08/2020 19:34

Πανσέληνος με Jazz Συναντήσεις στην Ακτή Καρτερού

Το Trio Calimendo με τους Αντώνη Τσικανδηλάκη, Γιάννη Πολυχρονάκη και Στάθη Στουραΐτη συναντά την ξεχωριστή βοκαλίστα Μαρία Κριτσωτάκη σε ένα αφιέρωμα στον συνθέτη Cole Porter (1891-1964), την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στην ΑΚΤΗ, Δημοτική Παραλία Καρτερού.

Χαρισματικός και πολυγραφότατος, ο Cole Porter ξεχώρισε κατά την δεκαετία του 1920 για τους εκλεπτυσμένους στίχους των τραγουδιών του, στους οποίους αποτύπωσε τις ιδέες του γύρω από τον έρωτα και τη σεξουαλική απελευθέρωση. Κυνηγός της περιπέτειας ο ίδιος, μορφωμένος αστός, απόφοιτος του πανεπιστημίου Yale, της μουσικής σχολής του Harvard και μαθητής του Vincent d’ Indy στη Schola Cantorum στο Παρίσι, ο Cole Porter ξεχώρισε ακροβατώντας μουσικά μεταξύ της εκκεντρικής και της εύθραυστής του ιδιοσυγκρασίας. Με πρωταγωνιστή τον έρωτα, τα θρυλικά του τραγούδια, γραμμένα για θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες, διηγούνται μία ιστορία αιώνια νέα και ξεχωριστή. Στην κατακλείδα αυτού του κύκλου των υπαίθριων συναυλιών του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ) “Ανοιχτά Μαζί”, το Trio Calimendo σε συνεργασία με την Μαρία Κριτσωτάκη παρουσιάζουν στην ΑΚΤΗ Δημοτική Παραλία Καρτερού τον Cole Porter αληθινά …ερωτευμένο!

Τιμή εισιτηρίου: 12 €

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει:

α) Από το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (ώρες προπώλησης: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 09:30-14:30 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09:30-13:30 και 18:00-20:30.

β) Από την ΑΚΤΗ Δημοτική Παραλία Καρτερού, δύο (2) ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας.

Ώρα έναρξης: 20:30

ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κατά τη διάρκεια όλων των συναυλιών θα τηρούνται απαρεγκλίτως όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Βιογραφικά καλλιτεχνών

Trio Calimendo

Αντώνης Τσικανδηλάκης, πιάνο

Ο Αντώνης Τσικανδηλάκης είναι μουσικός και ζει στην Κρήτη. Το 2007 ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του διπλώματος στο κλασικό πιάνο με καθηγήτρια την Έφη Αγραφιώτη, σπουδάζοντας παράλληλα θεωρητικά της μουσικής και jazz πιάνο με τον Sami Amiri στο ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Είναι μέλος της ομάδας ελεύθερου αυτοσχεδιασμού Free The Soprano Player και διαφόρων μουσικών σχημάτων, όπως οι Outward Bound, Calimendo και The music of Crete Revisited. Μετά από τα δύο albums του σχήματος Outward Bound πρόκειται να ακολουθήσει το τρίτο τους με τη συμμετοχή του διακεκριμένου μπασίστα από την Ιρλανδία, Ronan Guilfoyle (υπό κυκλοφορία, 2020).

Στις συνεργασίες του, ως μουσικός, βρίσκονται κάποιοι από τους κορυφαίους μουσικούς της παγκόσμιας jazz σκηνής, όπως οι JD Walter (US), Ronan Guilfoyle (IR), Lynn Baker (US), George Haslam (UK), Steve Kershaw (UK), Dine Doneff (GE), Vangelis Katsoulis (GR), Zacharias Spyridakis (GR), Maria Kritsotaki (GR), Zacharias Pinakoulakis (GR), Li’nard Jackson (US), Ilse Huizinga (NL) και άλλοι. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει πιάνο και ηλεκτρικό μπάσο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Γιάννης Πολυχρονάκης, κοντραμπάσο

Ο Γιάννης Πολυχρονάκης ξεκίνησε τις σπουδές του στο κλασσικό κοντραμπάσο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών το 1998 και ολοκλήρωσε μέχρι το επίπεδο του διπλώματος με τον καθηγητή Τάσο Καζαγλή.

Υπήρξε μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ζει στην Κρήτη και διδάσκει κοντραμπάσο στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου και στην Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Κρήτης.

Στάθης Στουραΐτης, drums

Ο Στάθης Στουραΐτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Μελέτησε drums με τον Γιάννη Φλώρο, ο οποίος γενναιόδωρα του μετέδωσε την παράδοση των jazz drums, προερχόμενη από τους δασκάλους του John Ramsey, Lenny Nelson και τον θρυλικό Alan Dawson. Μελέτησε Αρμονία με τον Σωκράτη Γεωργιάδη, τζαζ αρμονία με τους Άγγελο Τσουρέλη και Κώστα Μπαλταζάνη, και ενορχήστρωση με τον Τάκη Πατερέλη.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στα drums με τους Γιώργο Μανιάτη, Johnny Vidakovits, Ralph Peterson, Simon Gouber, John Ramsay, Dennis Chambers, Jeff ‘Tain’ Watts και άλλους. Ως επαγγελματίας μουσικός για περισσότερο από είκοσι χρόνια έχει συνεργαστεί με τους Βασίλη Λέκκα, Δημήτρη Μπάση, Γιάννη Σκουλά, Φένια Παπαδόδημα, Μαρίνα Σκιαδαρέση, Αναστασία Μουτσάτσου, Άγγελο Τσουρέλη, Περικλή Τριβόλη, Δημήτρη Κόλλια, Δημήτρη Κορώτζη, Μάξιμο Δράκο, Γιώργο Μανιάτη, Μάνο Αθανασιάδη, Τάσο Φωτίου, Lynn Baker, Νάσια Γκόφα, Kia Coleman, Eva Kesserling, Vicky B, JD Walter και άλλους.

Τα τελευταία 10 χρόνια ζει στην Κρήτη και παίζει τζαζ με φίλους.

Μαρία Κριτσωτάκη, jazz vocalist

Η Μαρία Κριτσωτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης σε μουσικό περιβάλλον με πολλές καλλιτεχνικές επιρροές.

Σπούδασε κλασικό βιολί και ήταν μέλος της Παιδικής/Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στο Σύγχρονο και Jazz τραγούδι, αλλά και στο λυρικό είδος με την Έλλη Πασπαλά, τη Λουκία Παλαιολόγου και τη Χριστίνα Γιαννακοπούλου. Στη συνέχεια σπούδασε στο Prince Claus Conservatoire στην Ολλανδία (Bachelor στο Jazz Τραγούδι) με καθηγητές τους Jd Walter, Deborah Brown, Gene Jackson, όλοι τους μουσικοί της Jazz σκηνής της Νέας Υόρκης. Το 2017 επιλέγεται από την Ολλανδική Ένωση Εκπαιδευτών του Τραγουδιού (NVZ) ως εκπρόσωπος της Ολλανδίας στο Young Professionals Program στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Καθηγητών Φωνής (ICVT) στην Στοκχόλμη.

Η Μαρία ασχολείται με παραγωγές και είδη μουσικής κυρίως σε κατεύθυνση jazz, αυτοσχεδιαστικής μουσικής με παραδοσιακές επιρροές αλλά και με avant garde performances στο πλαίσιο του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Είναι μέλος της ομάδας ελεύθερου αυτοσχεδιασμού Free The Soprano Player που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ ως μουσικός και performer έχει τραγουδήσει σε σκηνές και φεστιβάλ της Ολλανδίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας. Δραστηριοποιείται ως μουσικός και διδάσκει σύγχρονο και jazz τραγούδι στο Ηράκλειο Κρήτης.