Η κρητική ποίηση στη μουσική του Νίκου Μαμαγκάκη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου
«The Extreme Cretan Music World» | Contemporary Cretan Music Festival 2021
Κυριακή 31 Οκτωβρίου, ώρα 21:00, Αίθουσα ‘’Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού’’
Μ’ ένα αφιέρωμα στον Νίκο Μαμαγκάκη και τη σχέση της μουσικής του Ρεθύμνιου συνθέτη με την κρητική καλλιτεχνική παράδοση τόσο της ποίησης, όσο και της μουσικής, ξεκινάει το «The Extreme Cretan Music World» | Contemporary Cretan Music Festival 2021.
Με ερμηνευτές τη Σαβίνα Γιαννάτου, την Ειρήνη Δερέμπεη και τον Πάνο Παπαϊωάννου, το κοινό του Ηρακλείου θα έχει την ευκαιρία να ακούσει στίχους από ριζίτικα τραγούδια, αποσπάσματα από τον Ερωτόκριτο, την Ερωφίλη και τον Κρητικό Πόλεμο, ποιήματα του μπάρμπα – Παντζελιού, του Παντελή Πρεβελάκη, του Κωστή Φραγκούλη, κ.ά., όπως τα μελοποίησε ο Ρεθύμνιος συνθέτης στις διάφορες περιόδους της δημιουργικής του πορείας.
Συντελεστές:
Σαβίνα Γιαννάτου | τραγούδι
Ειρήνη Δερέμπεη | τραγούδι
Πάνος Παπαϊωάννου | τραγούδι
Μαρία Παχνιστή | φλάουτα
Λευτέρης Ανδριώτης | λύρα
Χρυσόστομος Καραντωνίου | κλασική κιθάρα
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης | λαουτοειδή
Πάνος Παπαϊωάννου | ακουστική κιθάρα
Προπώληση εισιτηρίων
Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 10, 12 και 15 € (γενική είσοδος) και 8 € (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) συνεχίζεται. Το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
- Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00)
- Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3pPPfnJ
- Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης
Η πληρωμή απ’ όλα τα σημεία, γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου λειτουργεί ως αμιγής χώρος εκδηλώσεων και για την είσοδο οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον COVID-19.
Βιογραφικά συντελεστών:
Σαβίνα Γιαννάτου | φωνή
Η Σαβίνα Γιαννάτου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μελέτησε τραγούδι με τη Γωγώ Γεωργιλοπούλου και αργότερα με τον Σπύρο Σακκά στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης. Αποφοίτησε από το τμήμα Δεξιοτήτων Ερμηνείας και Επικοινωνίας (Performance and Communication Skills) της Σχολής Μουσικής και Δράματος Guildhall στο Λονδίνο με υποτροφία του Μουσηγέτη.
Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε με την εκπομπή του Γ’ Προγράμματος της ΕΡΤ, Εδώ Λιλιπούπολη, σε συνεργασία κυρίως με την συνθέτη Λένα Πλάτωνος. Από τότε έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες Λένα Πλάτωνος, Νίκο Μαμαγκάκη, Νίκο Κυπουργό, Μιχάλη Γρηγορίου, Δημήτρη Μαραγκόπουλο, Δημήτρη Καμαρωτό, Νίκο Γαλενιανό, Βαγγέλη Κατσούλη, Arild Andersen, Barry Guy κ.α. Υπήρξε μέλος (1981-1991) του Εργαστηρίου Παλιάς Μουσικής, ερμηνεύοντας μουσική του μεσαίωνα και της αναγέννησης. Από το 1992 ασχολείται με τον ελεύθερο φωνητικό αυτοσχεδιασμό στο χώρο της free jazz. Έχει συνεργαστεί με τους μουσικούς Peter Kowald, Φλώρο Φλωρίδη, Günther Pitscheider, Barry Guy, Gerald Preinfalk, Klaus Trauheit, Günther Baby Sommer, Μανώλη Μανουσάκη, Νίκο Τουλιάτο, το συγκρότημα Medea Electronique κ.α. Από το 1994 συνεργάζεται με το συγκρότημα Primavera en Salonico με το οποίο ερμηνεύει τραγούδια από την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια σε μουσικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο : Barbican, Queen Elizabeth Hall στο Λονδίνο, Melbourne Concert Hall, Symphony Space στη Νέα Υόρκη, London Jazz festival, διάφορα WOMAD festivals, Stern Grove Festival στο San Francisco, Moers New Music Festival, Rudolstadt Folk Festival, UCLA στο Los Angeles, The Forbidden City Concert Hall στο Πεκίνο, και πολλά άλλα. Με τους Primavera en Salonico έχει εκδώσει 8 δίσκους, σε συνεργασία με τις δισκογραφικές εταιρίες ΛΥΡΑ και ECM. Επίσης έχει συνθέσει μουσική για το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, το Θέατρο του Νέου Κόσμου και για ντοκιμαντέρ, παραστάσεις παντομίμας (σε συνεργασία με τους σκηνοθέτες Νικαίτη Κοντούρη, Σωτήρη Χατζάκη, Σταύρο Στάγκο, Ιώ Βουλγαράκη, την ομάδα elephas tiliensis, το play back theater, την Ασπασία Κράλλη και την Νατάσσα Ζούκα). Η δισκογραφία της περιλαμβάνει γύρω στους τριάντα δίσκους με συνθέσεις Ελλήνων και ξένων συνθετών, παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες, ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς και δικά της τραγούδια.
Ειρήνη Δερέμπεη | φωνή
Η Ειρήνη Δερέμπεη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και μονωδία μαθητεύοντας κοντά στην υψίφωνο Μαρίνα Κρίλοβιτς. Αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών, από την τάξη της Μένης Χαραλαμπίδου, αποκτώντας δίπλωμα μονωδίας, με άριστα παμψηφεί. Είναι επίσης απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης. Έχει ασχοληθεί με την παραδοσιακή, τη βυζαντινή και τη δυτική μουσική και παίζει ταμπουρά, παραδοσιακά πνευστά και πολίτικο λαούτο. Τον μουσικό χαρακτήρα της διαμόρφωσαν ποικίλα μουσικά ακούσματα, τροφοδοτώντας την καλλιέργεια προσωπικού ήχου και ιδιαίτερης τεχνικής, στην οποία ενσωμάτωσε διαφορετικά μουσικά ιδιώματα.
Πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία νέα, συνεργαζόμενη με το Αρχείο Ελληνικής Μουσικής και τον Χρόνη Αηδονίδη. Το 1993, μαζί με τους Κάρολο Κουκλάκη και Ζαχαρία Σπυριδάκη ίδρυσαν το μουσικό σύνολο Παλαιινά Σεφέρια, με το οποίο έκαναν δύο δισκογραφικές δουλειές και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συμμετείχε σε πολυάριθμες δισκογραφικές παραγωγές, ενώ έχει συνεργαστεί με σημαντικούς παραδοσιακούς μουσικούς και συνθέτες σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως οι Χρόνης Αηδονίδης, Ρος Ντέιλι, Νίκος Μαμαγκάκης, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Χρήστος Λεοντής, Γιάννης Μαρκόπουλος, Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Κουμεντάκης, Τζορτζ Τσοντάκις, Ζόρντι Σαβάλ κ.ά. Επίσης είναι μέλος του φωνητικού κουαρτέτου Γιασεμί, ενώ από το 2008 συνεργάζεται με τον Κάρολο Κουκλάκη, επαναπροσεγγίζοντας τις μουσικές της Κρήτης με μια νέα οπτική, πραγματοποιώντας συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι η δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Όπου κι αν είσαι γεια σου!!!». Το 1993 απέσπασε το βραβείο ερμηνείας στο 2ο Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής «Κώστας Μουντάκης». Στο διαδίκτυο υπάρχουν αναρτημένα αποσπάσματα συναυλιών με συμμετοχή της. Διδάσκει ταμπουρά στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης και από το ακαδημαϊκό έτος 2018 παραδοσιακό τραγούδι στο πλαίσιο του προγράμματος Μεταπτυχιακών σπουδών, του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.
Πάνος Παπαϊωάννου | φωνή
Ο Πάνος Παπαϊωάννου είναι ένας ερμηνευτής από τη Θεσσαλονίκη που έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τους Αγώνες ∆ημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού που διοργάνωσαν το Ελληνικό Σχέδιο και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το ∆εκέμβριο του 2013 και από το τραγούδι Τα Μεροκάματα, των Χρυσόστομου Καραντωνίου και ∆ημήτρη Παπαχαραλάμπους, το οποίο απέσπασε το βραβείο κοινού και αμέσως μετά την αγάπη και αποδοχή του κοινού μέσα από τις ραδιοφωνικές συχνότητες. Με τους ίδιους δημιουργούς έχουν κυκλοφορήσει δύο ολοκληρωμένους δίσκους, Ο χορός των ημερών και Τα φώτα στην πλατεία, με τη συμμετοχή αγαπημένων καλλιτεχνών όπως της ∆ήμητρας Γαλάνη, του Παντελή Θαλασσινού, της Μαρίας Παπαγεωργίου, του Απόστολου Ρίζου και της Λαμπρινής Καρακώστα. Ο λυρισμός, η ευαισθησία και το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του είναι τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν να ξεχωρίζει και να είναι αγαπητός στον καλλιτεχνικό χώρο και στο ευρύ κοινό. Είναι άξιο να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2004, σε ηλικία 24 ετών, ήρθε στην Αθήνα όπου συνάντησε το μεγάλο συνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη και ηχογράφησαν τα 11+2 Λαϊκά Τραγούδια, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, καθώς και ένα μεγάλο ακόμα αριθμό τραγουδιών, αποτέλεσμα της πολύμοχθης προσπάθειας του συνθέτη για την επανέκδοση του συνολικού του έργου από την προσωπική του, ανεξάρτητη εταιρία, Ι∆ΑΙΑ. Έχει συνεργαστεί με πλήθος καλλιτεχνών, όπως ο Γιώργος Σταυριανός, ο Γιώργος Ζήκας, η Μελίνα Κανά, ο Μανώλης Λιδάκης, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Κώστας Παρίσσης, ο Σταύρος Σιόλας, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Ζαχαρίας Καρούνης, ο Παντελής Κυραμαργιός, η Σαβέρια Μαργιολά, ο Παντελής Θεοχαρίδης κ.α. Τον Μάρτιο του 2019, άρχισε η συνεργασία του με τον σπουδαίο ∆ημήτρη Παπαδημητρίου από την οποία προέκυψε η συμμετοχή του, με άριστες κριτικές για την ερμηνευτική του δεινότητα, στην παράσταση Ο Μεγάλος Αιρετικός, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και η παρουσία του σε πολλές συναυλίες του συνθέτη όπως επίσης και το τραγούδι Βάρδια, που το μοιράζεται με τη Βερόνικα ∆αβάκη, ένα από τα νέα τραγούδια των νέων επεισοδίων του «Λόγω τιμής».
Μαρία Παχνιστή | φλάουτα
Η Μαρία Παχνιστή γεννήθηκε στον Βόλο και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Διπλωματούχος φλάουτου του Ορφείου Ωδείου Αθηνών, στην τάξη του καθηγητή Δημήτρη Φωτόπουλου, ανέπτυξε πολυετή διδακτική δραστηριότητα ως καθηγήτρια φλάουτου στα Μουσικά Σχολεία Τρίπολης, Σπάρτης, Λαμίας κ.ά. και στο Εθνικό Ωδείο Σπάρτης, στο Εθνικό Ωδείο Γλυφάδας, στο Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο κ.ά. Έχει συμπράξει με ποικίλα μουσικά σχήματα και οργανισμούς, μεταξύ άλλων με την Εθνική Λυρική Σκηνή, στην παραγωγή της όπερας Μποέμ, σκηνοθεσία του Γκρέιαμ Βικ και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων υπό τη διεύθυνση του Π. Σεργίου. Υπήρξε συνεργάτιδα του συνθέτη Νίκου Μαμαγκάκη (2008-2013), συμμετέχοντας σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές και συναυλίες (Ιανός, Ηράκλειο Κρήτης, Αρχαιολογικός χώρος Φαιστού, ΜΜΑ).
Είναι αριστούχος απόφοιτος των Τμημάτων Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας (2004) και Μουσικών Σπουδών (2013) του Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκλήρωσε με άριστα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «: Νεοελληνική Μουσική του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (2016) καθώς και τον μεταδιπλωματικό κύκλο σπουδών του Ωδείου Αθηνών, στην τάξη φλάουτου της καθηγήτριας Ναταλίας Γεράκη (2018).
Λευτέρης Ανδριώτης | λύρα
Ο Λευτέρης Ανδριώτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά, τζαζ αυτοσχεδιασμό και ενορχήστρωση στο ωδείο Φίλιππος Νάκας. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σύνθεσης με τον Β. Φόστερ. Έχει συνεργαστεί με τους Νίκο Μαμαγκάκη, Louis Borda, Σαβίνα Γιαννάτου, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Χαρούλη, καθώς και με διάφορα γκρουπ της εγχώριας τζαζ και world σκηνής.
Χρυσόστομος Καραντωνίου | κλασική κιθάρα
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Σε μικρή ηλικία γνώρισε την κιθάρα και έκανε τα πρώτα μαθήματα με τον πατέρα του. Το 2002 τελείωσε τις σπουδές του με υποτροφία στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης, με καθηγητή τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο, όπου παίρνει το δίπλωμά του με άριστα παμψηφεί.
Το 1999, έπειτα από μια συνεργασία με τον αείμνηστο Νίκο Μαμαγκάκη, ηχογραφεί την Νέα Εκδρομή για σόλο κιθάρα, η οποία κυκλοφόρησε το 2000 από την τότε PolyGram, με τίτλο Εκδρομή & Παρένθεση. Τις περιόδους (2005 – 2006 & 2009 – 2013) συμμετέχει σε μια σειρά ηχογραφήσεων έργων του συνθέτη, τα οποία κυκλοφόρησαν από την εταιρία ΙΔΑΙΑ, με αποκορύφωμα της συνεργασίας τους τον δίσκο ΡΕΜΠΕΤΟΡΙΟ για σόλο κιθάρα που ερμηνεύει ο ίδιος. Έχει δώσει ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις τις Ελλάδας και του εξωτερικού. Έλληνες συνθέτες του έχουν αφιερώσει έργα τους, όπως ο Νίκος Μαμαγκάκης την σουίτα του για κιθάρα που τιμητικά ονόμασε Makis (Chrysostomos) Suite από την Γερμανική ταινία ΗΕΙΜΑΤ, την οποία και ηχογράφησε το 2002, ο Κώστας Αγουρίδης το έργο του APOPSIS και ο Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης το έργο του Running Bach…, το οποίο είναι αφιερωμένο επίσης και στον δάσκαλο Δημήτρη Ιωάννου. Έχει συμπράξει αρκετές φορές ως σολίστ με την συμφωνική ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο. Το 2004 συνέθεσε το έργο ΟΛΒΙΟΝ για ορχήστρα εγχόρδων και κιθάρα, μουσική για το ομώνυμο ποιητικό έργο του ζωγράφου και ποιητή Κωνσταντίνου Ρούτη.
Το 2009 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά ως συνθέτης, με τίτλο Ποτάμι ο καιρός. Το 2013 διακρίνεται για το τραγούδι του Τα Μεροκάματα, σε στίχους του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους στους 3ους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού, κατακτώντας το βραβείο κοινού. Το 2015 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά σε στίχους του Δ. Παπαχαραλάμπους και ερμηνεία του Πάνου Παπαϊωάννου και με συμμετοχές της Δήμητρας Γαλάνη του Παντελή Θαλασσινού και της Λαμπρινής Καρακώστα, με τίτλο Ο χορός των ημερών. Την ίδια χρονιά συνθέτει 2 τραγούδια σε ποίηση Κωστή Παλαμά, το Ότι δεν αγαπούμε δεν υπάρχει και Γεωργίου Βιζυηνού το Επικούρειον, τα οποία παρουσιάστηκαν στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στις 11 του Δεκέμβρη. Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς συνεργάζεται με τον Πασχάλη Τερζή και στο δίσκο του τελευταίου συμμετέχει με το τραγούδι του Τα ψιλά, σε στίχους του Δ. Παπαχαραλάμπους. Τον Μάιο του 2017 κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, σε στίχους του Δ. Παπαχαραλάμπους και ερμηνεία του Π. Παπαϊωάννου, με συμμετοχές της Μαρίας Παπαγεωργίου και του Απόστολου Ρίζου. Τον Οκτώβριο του 2018 κυκλοφόρησε το άλμπουμ με τίτλο Του κόσμου αυτό το κάτι, σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη με ερμηνευτές τους Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μανώλη Λιδάκη, Μανώλη Μητσιά, Γιώργο Νταλάρα, Πάνο Παπαϊωάννου, Αλκηστη Πρωτοψάλτη, Ελένη Ροδά, Μπάμπη Στόκα και Ελένη Τσαλιγοπούλου. Το 2020 κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ σε στίχους του Κώστα Φασουλά, με ερμηνευτή τον Μανώλη Λιδάκη και τίτλο Να σε πηγαίνω όπου με πας.
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης | λαουτοειδή
Ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Σε ηλικία δέκα ετών ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας και θεωρητικών. Ως μαθητής του Μουσικού Σχολείου Δυτικής Αττικής ήλθε σε επαφή με τα νυκτά λαϊκά όργανα, δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους όπως ο Χρίστος Τσιαμούλης και ο Νίκος Γράψας. Μετά το Λύκειο, βρέθηκε κοντά στον Ross Daly και αφοσιώθηκε στο πολίτικο λαούτο και την ανατολική μουσική. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Μουσική Κουλτούρα & Επικοινωνία, ενώ το 2015 αναγορεύτηκε διδάκτορας Εθνομουσικολογίας του Ε.Κ.Π.Α.
Δίδαξε στα Μουσικά Σχολεία Αλίμου, Ιλίου και Παλλήνης, ενώ από το 2009 μέχρι το 2021 εργάσθηκε ως δάσκαλος μουσικής στα σχολεία της πρωτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης. Έχει συνεργαστεί, ως μουσικός εκτελεστής, με ορισμένους από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ελληνικής μουσικής, όπως τους Σταύρο Ξαρχάκο, Νίκο Μαμαγκάκη, Νίκο Ξυδάκη, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Σαβίνα Γιαννάτου, Haig Yazdjian, κ.ά. Ως συνθέτης, εμφανίζεται στην ελληνική δισκογραφία με τα συγκροτήματα Ματ σε 2 Υφέσεις και Polis Ensemble, έχοντας παράλληλα συμμετάσχει με τραγούδια και μουσικές του σε πολυάριθμες παραγωγές.
«The Extreme Cretan Music World» | Contemporary Cretan Music Festival 2021
Το ΠΣΚΗ, μετά την απόλυτη επιτυχία του πρόσφατου Φεστιβάλ Τζαζ και τις sold out πρώτες εκδηλώσεις της τρέχουσας καλλιτεχνικής περιόδου, παρουσιάζει το Etreme Cretan Music World Festival, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην εξέλιξη της παραδοσιακής κρητικής μουσικής, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από την αλληλεπίδραση των σύγχρονων ερμηνευτών της με διαφορετικά είδη μουσικής δημιουργίας από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει έξι συναυλίες, η κάθε μία από τις οποίες δημιουργεί μια ξεχωριστή πρόταση μέσα από ιδιαίτερες συνεργασίες, από ιδιαίτερους ηχοχρωματικούς ή αρμονικούς συνδυασμούς, από διαφορετικές οπτικές, στραμμένες άλλοτε στο παρελθόν και άλλοτε στο μέλλον, πάντα όμως με κοινή ρίζα την αυθεντική παράδοση της κρητικής μουσικής.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ έχει η Χρυσάννα Καρέλλη.
Δείτε όλες τις συναυλίες του «The Extreme Cretan Music World» | Contemporary Cretan Music Festival 2021, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.cccc.gr/gr/events
- Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
- Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
- Επίσημοι Χορηγοί Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Karatarakis hotels & restaurants
- Επίσημος χορηγός χερσαίων μεταφορών: Union Coach Services
Video μπορείτε να πάρετε από εδώ: https://www.youtube.com/watch?