Στην θέση του ως διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου παραμένει ο Μανώλης Μπελαδάκης, ασφαλώς βάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη για τη νέα σχολική σεζόν και γνωρίζοντας πως έχει να αντιμετωπίσει όποιο θέμα παρουσιαστεί στην διαδρομή μιας και υπάρχουν προοπτικές πάντα για το καλύτερο και με στόχο την σωστή μόρφωση των παιδιών που αποτελούν το μέλλον της χώρας.
Αν μη τι άλλο ο Μανώλης Μπελαδάκης είναι ένας εκπαιδευτικός από αυτούς που λέμε…”μπαρουτοκαπνισμένους” και πάντα στην πρώτη γραμμή!!
Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα:
O Εμμανουήλ Δ. Μπελαδάκης είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, με θέμα Διδακτορικής Διατριβής: «Μετανάστευση και Εκπαίδευση. Η περίπτωση του Ελληνικού Σχολείου».
Είναι κάτοχος Master του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα: «Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων» στην κατεύθυνση «Διαχείριση και Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Μονάδων».
Είναι Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πρόγραμμα Ακαδημαϊκής και Επαγγελματικής Αναβάθμισης Εκπαιδευτικών) και Πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου.
ΈΧΕΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ:
- Στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση.
- Στη Συμβουλευτική, στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό
- Στη Διοίκηση Οργανισμών – Σχολικών Μονάδων.
- Στην Ειδική Αγωγή.
ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ:
- «Τα δικαιώματα του παιδιού, το Σχολικό Κλίμα και η Αντιαυταρχική Αγωγή του A.S.Neil», εκδ. ΜΕΤΑΣΠΟΥΔΗ, (2006).
- «Καινοτομίες στην Εκπαίδευση. Έννοια – Εφαρμογή – Διαχείριση – Αξιολόγηση. Η Περίπτωση του Ολοήμερου Σχολείου», εκδ. ΜΕΤΑΣΠΟΥΔΗ, (2007).
- «Διαπολιτισμικότητα και μοντέλα εκπαίδευσης. Η Ελληνική Πραγματικότητα», εκδ. ΙΤΑΝΟS, (2021).
- «Η σχέση σχολείου και οικογένειας ως παράγοντας σχολικής αποτελεσματικότητας», εκδ. ΙΤΑΝΟS, (2021).
Έχει δημοσιεύσει άρθρα, έρευνες και μελέτες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά με θέματα σχετικά με τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης, τη Διαχείριση των Συγκρούσεων στην Εκπαίδευση, τη Διαχείριση των Καινοτομιών, την ειδική αγωγή, τις Σχέσεις Σχολείου Οικογένειας και τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση.
Διατέλεσε εκδότης και διευθυντής των εκπαιδευτικών περιοδικών: «Εκπαιδευτικοί Προσανατολισμοί» και «Σύγχρονοι Προσανατολισμοί στην Εκπαίδευση» επί σειρά ετών. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό ενώ έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε συνέδρια της Εκπαιδευτικής Διεθνούς, ETUCE, στην Ευρώπη και της ΤUAC στον ΟΟΣΑ.
Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της ΑΣΠΑΙΤΕ από το 2013 έως και σήμερα και έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά προγράμματα ενηλίκων. Υπηρετεί ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.