Ο 4ος Πυροσβεστικός Σταθμός της ΒΙ.ΠΕ και η υδροφόρα της 3ης ΕΜΑΚ

Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα μετά από ένα μεγάλο γεγονός με το οποίο τεστάρεται σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε προμελετημένες ασκήσεις ,η ετοιμότητα του μηχανισμού αντιμετώπισης και διαχείρισης κρίσεων, έτσι και τώρα με την μεγάλη πυρκαγιά στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου, άνοιξαν τα στόματα που παρέμεναν κλειστά για τους δικούς τους λόγους.
Έστω και έτσι, μας μετέφεραν μια εικόνα από την οποία προκύπτουν επιπλέον ερωτήματα από όσα θέσαμε τη βραδιά της πυρκαγιάς (διαβάστε εδώ) και τα οποία μέχρι και σήμερα αναζητούν απαντήσεις.
Όπως για παράδειγμα σε τι κατάσταση βρίσκεται ο 4ος Πυροσβεστικός Σταθμός Ηρακλείου .
Δηλαδή ο σταθμός που εδρεύει στην ΒΙ.ΠΕ. Είναι ή όχι αποδυναμωμένος;
Πόσες οργανικές θέσεις είναι κενές και σε τι κατάσταση είναι τα πυροσβεστικά μέσα του σταθμού, ο οποίος βρίσκεται στη πρώτη γραμμή μάχης της δυσκολότερης -σε επίπεδο επικινδυνότητας λόγω των βιομηχανιών και βιοτεχνιών-,περιοχή δράσης του πυροσβεστικού σώματος στο Ηράκλειο.
Επίσης η συστεγαζόμενη υπηρεσία της 3ης ΕΜΑΚ διαθέτει εξ όσων γνωρίζουμε υδροφόρα. Αλήθεια κατά την επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχε μαζί με όλα τα υπόλοιπα μέσα;
Ή μήπως παραμένει εδώ και καιρό παροπλισμένη καθώς αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα στη λειτουργία της αντλίας; Aν,όντως συμβαίνει αυτό , ίσως να είναι και μια επιπλέον εξήγηση για την ανάγκη να επιστρατευτούν ιδιώτες με βυτιοφόρα .
Και ένα ακόμη ερώτημα που δεν σχετίζεται άμεσα με την κατάσβεση της πρόσφατης πυρκαγιάς αλλά ίσως καταδεικνύει τη φιλοσοφία που διέπει το σώμα στα ανώτερα κλιμάκια.
Οι μονάδες drone του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν ενισχυμένες ή μήπως έχουν αποδυναμωθεί μετά την συγκρότηση τους;
Θα περιμένουμε και αυτή τη φορά απαντήσεις αν και υποψιαζόμαστε βασίμως ότι η υπομονή μας θα δοκιμαστεί.