Tην Κυριακή ολοκληρώνεται το “Πανελλήνιο συμπόσιο Λογικής” στα Ανώγεια
Ολοκληρώνεται την Κυριακή 30 Ιουνίου το “Πανελλήνιο Συμπόσιο Λογικής” που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Ανώγεια, ένα Παγκόσμιο συνέδριο με τη συμμετοχή 76 επιστημόνων εκ των κορυφαίων στον κλάδο της Λογικής, που προέρχονται από τέσσερις ηπείρους και δεκαεπτά εθνότητες!Είναι το μεγαλύτερο συνέδριο στο αντικείμενο αυτό στην ανατολική Μεσόγειο.
Γίνεται κάθε δύο χρόνια από το 1997 που ξεκίνησε. Μεγάλος αριθμός συνέδρων είναι Έλληνες ερευνητές που εργάζονται σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα του εξωτερικού, από τις ΗΠΑ έως την Κίνα.
Το Συμπόσιο συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Υποστήριξη στο Συμπόσιο προσφέρουν, εκτός των συνδιοργανωτών, και η Ευρωπαϊκή Μαθηματική Εταιρεία, το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου -Queen Mary, ο Δήμος Ανωγείων και το Ίδρυμα Νεότητας και Διά Βίου Μάθησης.
Επιστημονικοί υπεύθυνοι οι Παντελής Ελευθερίου (Πανεπιστήμιο Konstanz, Γερμανία) και Νίκος Τζεβελέκος (Πανεπιστήμιο του Λονδίνου -Queen Mary, Ηνωμένο Βασίλειο). Οργανωτικοί υπεύθυνοι οι Αντώνης Κάκας (Πανεπιστήμιο Κύπρου), Νικόλαος Παπασπύρου (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), Κώστας Τσαπρούνης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Θανάσης Φειδάς (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και Δήμητρα Χομπιτάκη (Πανεπιστήμιο Κρήτης).
Ο Δήμος Ανωγείων προσέφερε την φιλοξενία των Συνέδρων στον χώρο της Μαθητικής Εστίας. Οι συνεδρίες γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Πειραιώς όπου και θα γίνει το κλείσιμο του την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 11 π.μ
Για το συγκεκριμένο θέμα και για το θέμα του χαρουπιού που αποτελεί τον μαύρο χρυσό της Κύπρου τοποθετήθηκε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου στο τμήμα πληροφορικής Αντώνης Κάκας μιλώντας στον Politica 89.8 και την εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη.
Ο Καθηγητής Αντώνης Κάκας, στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και μεσολαβητής στο Έργο “BLACKGOLD” για τη διασύνδεση της επιστήμης με τη βιομηχανία, ανέφερε ότι παρατηρείται υψηλή ζήτηση ανά το παγκόσμιο για τα προϊόντα χαρουπιού, τα οποία είναι υψηλής διατροφικής αξίας.Ο κ. Κάκας να σημειωθεί ότι αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ Κύπρου και Κρήτης
Ο κ. Κάκας σημείωσε ότι “το χαρούπι είναι περιζήτητο, έχει οφέλη για την υγεία και θέλουμε να συνεργαστούμε με τους Κρητικούς για να παράγουμε προϊόντα από χαρούπι”.
Για την σημασία που είχε και έχει στην Κύπρο ο κ. Κάκας τόνισε ότι “στην Κύπρο, ονομαζόταν ο μαύρος χρυσός το χαρούπι και ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στην Κύπρο έως να πέσει η ζήτηση του μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο και θέλουμε να αναβιώσουμε την αγορά αυτή γι αυτό και επιζητούμε την συνεργασία αυτή με την Κρήτη”.