Στον “πάγο” το Nutri-Score-Με καινοτομίες ο φετινός διαγωνισμός για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti», δηλώνει η Ειρήνη Χουδετσανάκη

Tην ικανοποίηση της εξέφρασε η Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης κ. Ειρήνη Χουδετσανάκη πρώην πρόεδρος της AREPO την απόφαση της Κομισιόν να βάλει οριστικά στον «πάγο» το αμφιλεγόμενο σύστημα διατροφικής επισήμανσης Nutri-Score, μιλώντας για μια νίκη υπέρ του ευρωπαϊκού νότου και των προϊόντων του μεταξύ αυτών και το ελαιόλαδο.
Με καινοτομίες έρχεται ο φετινός διαγωνισμός για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti» που διοργανώνουν για 11η χρονιά, η Περιφέρεια Κρήτης με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, σε συνεργασία με τους φορείς του ελαιολάδου του νησιού και το οργανοληπτικό εργαστήριο του ΑΣ Ρεθύμνης, όπως δήλωσε μιλώντας στον politica 89.8 η κ. Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης.
Υπενθύμισε επίσης πως ολοκληρώνονται στις 17 Μαρτίου οι δηλώσεις συμμετοχής στον 11ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti» και τόνισε πως ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών είναι στόχος του διαγωνισμού, όπως και να καταφέρουμε το κρητικό ελαιόλαδο να διατίθεται πλέον τυποποιημένο και όχι χύμα σε άλλες χώρες. Αυτή η εξέλιξη θα φέρει προστιθέμενη αξία στον παραγωγό και αυτός είναι βασικός στόχος του διαγωνισμού, όπως και το να καταφέρουμε να παράγουμε ακόμα καλύτερο προϊόν».