“Κεραυνοί” Γιαννόπουλου για τη βία ανηλίκων – “Ερχόμαστε με καταστολή και βάζουμε στρατιά αστυνομικών”

Δημοσιεύτηκε στις 01/10/2024 15:48

“Κεραυνοί” Γιαννόπουλου για τη βία ανηλίκων – “Ερχόμαστε με καταστολή και βάζουμε στρατιά αστυνομικών”

Με αυστηροποίηση των ποινών “απαντά” η κυβέρνηση στην ανήλικη παραβατικότητα και με προφυλάκιση γονέων στην κλιμάκωση βίας από τα παιδιά.

Τα μέτρα της κυβέρνησης σχολίασε με οργή ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή “Ψιλά Γράμματα” του Politica 89.8 και την Φιλία Σαριδάκη έκανε λόγο για κατασταλτική αντιμετώπιση ενός φαινομένου που προσεγγίζεται με λάθος τρόπο.

“Ερχόμαστε με καταστολή και στρατιά αστυνομικών”
Όπως ανέφερε ο κ.Γιαννόπουλος χαρακτηριστικά “εμείς ερχόμαστε με καταστολή και βάζουμε στρατιά αστυνομικών για να σταματήσει αυτά τα φαινόμενα” ενώ όπως αναφέρει η λύση είναι η ανθρώπινη προσέγγιση των παιδιών και η πρόληψη.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά “δεν είναι καν πολιτικό, δεν είναι καν αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τα μέτρα μιας κυβέρνησης εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι που είναι ανθρώπινο και πανανθρώπινο. Δηλαδή έχουμε ακούσει καθόλου σε όλη την προσπάθεια τη λέξη φροντίδα, φροντίζω τα παιδιά μας, νοιάζομαι για τα παιδιά; Τους δίνω τη δυνατότητα να επιβιώσουν σε έναν κόσμο εχθρικό με πολέμους, βία , καταστροφές. Έχουμε καθίσει κάτω να μιλήσουμε μαζί τους; ” και συμπληρώνει “έχουμε καθίσει πάνω από το παιδί για να δούμε γιατί βγάζει βία; Γιατί του λέμε τιμωρία, γιατί του βάζουμε ταμπέλα;“.

“Θα έπρεπε να είμαι κάθε μέρα φυλακή…”
Όπως ανέφερε με έμφαση ο κ.Γιαννόπουλος αν προφυλακίζονται οι κηδεμόνες όπως προβλέπεται από τα μέτρα της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι κάθε μέρα στη φυλακή λόγω των παιδιών φροντίζει το “Χαμόγελο του Παιδιού” με εισαγγελική εντολή.

“Να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με πραγματικούς ψυχολόγους και όχι faux”
Ο κ.Γιαννόπουλος συντάχθηκε με εκπαιδευτικούς, γονείς και ειδικούς που υποστηρίζουν ότι η αντιμετώπιση του φαινομένου γίνεται με παρέμβαση στην οικογένεια και το σχολείο . Όπως εξήγησε θα πρέπει “να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα (ψυχικής υγείας) με πραγματικούς ψυχολόγους και όχι faux (ψεύτικους) που έρχονται μια φορά την εβδομάδα στο σχολείο με τους καθηγητές στα κάγκελα και να μην έχουν δυνατότητα ή την εκπαίδευση για το τί θα κάνουν“.

 

Περιγράφοντας τα καθημερινά περιστατικά σημείωσε  πως “δεν φτάνει ο μικρόκοσμος του Χαμόγελου του Παιδιού που έχει στηρίξει 68.000 παιδιά το πρώτο 6μηνο και διαχειριζόμαστε τρεις αυτοκτονικούς ιδεασμούς ή απόπειρες στις τέσσερις ημέρες“. Περιέγραψε μάλιστα την περίπτωση του παιδιού που έσπασε ένα από τα σπίτια όπου φιλοξενείται και το μετέφεραν σε ψυχιατρείο ενηλίκων, λόγω έλλειψης δομής! Αναφερόμενος στις καταγγελίες που δέχεται το ”Χαμόγελο” σε όλη τη χώρα, επισήμανε ότι και οι Κρητικοί άρχισαν να ανοίγονται παρά τα ταμπού που επικρατούν στο νησί μας.

“Οι προτάσεις μας κατέληξαν σε συρτάρια ή στα σκουπίδια”
Στάθηκε ακόμη στις δράσεις και τα προγράμματα του “Χαμόγελου του Παιδιού” και τις προτάσεις που έχει κάνει εδώ και 10-12 χρόνια στο υπουργείο λέγοντας πως εκτιμά πως οι περισσότερες κατέληξαν στα συρτάρια ή ακόμη και στα σκουπίδια. Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε στα σχολεία άλλων χωρών όπως την Ιαπωνία ή την Αγγλία όπου προβλέπεται ξεκούραση, φαγητό και χαλάρωση του μαθητή. Μάλιστα διερωτήθηκε “γιατί στα μουσικά σχολεία δεν έχουμε βία;” αναφερόμενος στην ανάγκη των παιδιών να εκφραστούν ναι να εκτονωθούν.