Γ. Μακράκης: “Ψυχραιμία στις Πανελλαδικές εξετάσεις ευκαιρίες θα βρεθούν πολλές”
Ο Γιώργος Μακράκης μαθηματικός στο επάγγελμα μίλησε στον Politica 89.8 και την εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη για τις επικείμενες Πανελλαδικές εξετάσεις που πλησιάζουν , με το πρώτο εναρκτήριο κουδούνι να χτυπά σε λίγες μέρες.
Ο Γιώργος Μακράκης καθηγητής μαθηματικών αναφέρθηκε στις Πανελλαδικές εξετάσεις που είναι προ των πυλών υποστηρίζοντας ότι “πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία, ένας αγώνας είναι, οι ευκαιρίες στην ζωή των νέων θα είναι πολλές, πρέπει να περάσουν οι γονείς στα παιδιά τους το μήνυμα της μαχητικότητας, ότι είναι νικητές πριν δώσουν ακόμα εξετάσεις”. Ο Μαθητής πρέπει να έχει άγχος αλλά το άγχος να είναι παραγωγικό, να μην μπλοκάρει, ο γονιός δεν μπορεί να τον βοηθήσει αλλά πρέπει να τον στηρίξει, συμπλήρωσε.
Αναφορικά με το πρόγραμμα των Πανελλαδικών και τις εκλογές σημείωσε ότι “τα παιδιά ξεκινούν με τα Νέα Ελληνικά στις 6 για τα ΕΠΑΛ και στις 7 Ιουνίου για τα γενικά λύκεια. Τα παιδιά παρότι ψηφοφόροι είναι προσηλωμένα στο στόχο τους και δεν επηρεάζονται από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις”.
Τέλος ο Γιώργος Μακράκης τοποθετήθηκε σχετικά με τα προβλήματα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων λέγοντας ότι “χθες ανακοινώθηκε από το υπουργείο η ύλη για τις εξετάσεις του χρόνου ωστόσο σήμερα έστειλε επιστολή στην οποία αναγράφει ότι έκανε λάθος σχετικά με την εξεταστέα ύλη, υπάρχει δηλαδή μια γενικότερη προχειρότητα στο υπουργείο Παιδείας”.
H είδηση αναφέρει στο in.gr τα εξής
Στην χθεσινή ύλη καταγράφτηκε αύξηση στη διδακτέα και εξεταστέα ύλη των μαθημάτων που θα διδαχτούν οι μαθητές της Γ Λυκείου της επόμενης σχολικής χρονιάς. Την επόμενη χρονιά οι μαθητές της Γ Λυκείου θα εξεταστούν με το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.
Η αύξηση ύλης ήταν μεγάλη στα Μαθηματικά (όπου ουσιαστικά προστέθηκε στην ύλη το βιβλίο της Γενικής Παιδείας) και στην Βιολογία, Ιστορία, Αρχές οικονομικής Θεωρίας (έως και 40% περισσότερη). Παράλληλα χρειάστηκε η συρραφή προηγούμενων βιβλίων για την εξεταστέα ύλη της Κοινωνιολογίας που όπως γνωστό αντικαθιστά τα Λατινικά στις Ανθρωπιστικές επιστήμες.
Μικρή αύξηση ύλης υπάρχει στην Φυσική και τη Χημεία.