“Δικαίωμα” στη γεύση και για τους αιμοκαθαιρόμενους υποστηρίζει ο σεφ Ιάκωβος Απέργης
Κι όμως γίνονται μικρά θαύματα στην σημερινή κοινωνία που με μικρές παρεμβάσεις στην διατροφή των ανθρώπων που κάνουν αιμοκάθαρση και επιβάλλεται να προσέχουν την διατροφή τους μπορούν να έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν φαγητά που ως τώρα ήταν απαγορευτικά ακόμα και ως εικόνα.
Σήμερα στην εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη στον politica 89.8, ο σεφ Ιάκωβος Απέργης, μίλησε για τις εκδηλώσεις που γίνονται στο Βενιζέλειο, στο ΠΑΓΝΗ και στη ΜΧΑ Μεσόγειος, όπου κατασκεύασε ένα διαφορετικό αλλά διατροφικά σωστό, ποιοτικό και νόστιμο σνακ για τους αιμοκαθαιρόμενους.
Η διατροφή και η σωστή αιμοκάθαρση είναι δύο βασικά στοιχεία όσον αναφορά την ποιότητα ζωής και την μακρόχρονη επιβίωση ενός αιμοκαθαιρόμενου. Στις μέρες μας οι διατροφικές συνήθειες της κοινωνίας βρίσκονται σε ένα δρόμο όπου περισσότερο βλάπτουν παρά ωφελούν την ηχεία των ανθρώπων.
Μπορεί ένας αιμοκαθαιρόμενος να προσπεράσει τα κακής ποιότητας διατροφικά ερεθίσματα της σύγχρονης κοινωνίας και να διαμορφώσει μία διατροφική στάση ποιοτικής ζωής;
Ο Ιάκωβος Απέργης, ο μάγειρας που άλλαξε τη νοοτροπία στο φαγητό των ασθενών του τζανείου νοσοκομείου, δέχτηκε την πρόσκληση και την πρόκληση να έρθει στην Κρήτη να επισκεφτεί τις μονάδες αιμοκάθαρσης στο Ηράκλειο και να ετοιμάσει ένα διαφορετικό αλλά διατροφικά σωστό, ποιοτικό και νόστιμο σνακ για τους αιμοκαθαιρόμενους.
Στόχος της δράσης που θα γίνει 25 26 και 28 Αυγούστου, είναι να δοθεί το ερέθισμα στους αιμοκαθαιρόμενους ώστε να σκεφτούν τι μπορούν να κάνουν για να βελτιώσουν την διατροφή τους.
Υποστηρικτές της δράσης είναι η Εταιρία μελέτης κληρονομικών νεφρολογικών νοσημάτων Κρήτης, το Μεσογειακό κέντρο διακοπών αιμοκάθαρσης “Mesogeios”, η Τροφινκο Βασίλειου και 7 θάλασσες. Οργανωτική ομάδα δράσης Δερμιτζάκη Κλειώ Νεφρολόγος ΠΑΓΝΗ Κυριακίδη Κωνσταντίνα Διατροφολόγος Ιάκωβος Απέργης Μάγειρας Τζάνειο Νοσοκομείο Μάριος Μαρκόπουλος Αιμοκαθαιρόμενος αθλητής.
Ακούστε τον κ. Απέργη: