Διευθυντής 12ου Δημοτικού Σχολείου: “Είναι αμαρτία να φοβόμαστε μην πέσει το ταβάνι στο κεφάλι”
Πιέζει ο χρόνος για το “πληγωμένο” από τα κτιριακά προβλήματα 12ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου που κατασκευάστηκε το 1952 και επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα μετά το σεισμό, καθώς η διεύθυνση του σχολείου , εκπαιδευτικοί και γονείς ζητούν απαντήσεις για το τι κτίριο θα παραλάβουν την 1η Σεπτέμβρη.
Οι εργασίες που εκτελούνται σύμφωνα με τον εργολάβο είναι δύσκολο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου οπότε επικρατεί η αγωνία για τι μέλλει γενέσθαι με τους μικρούς μαθητές του σχολείου.
“Φράχτης με κλίση, σάπια χωρίσματα και πτώση σοβάδων”
Όπως σημείωσε μιλώντας στην στην εκπομπή “Ψιλά Γράμματα” του Politica 89.8 και την Φιλία Σαριδάκη ο διευθυντής του σχολείου Αναστάσιος Ρίγγας “έγινε στατικός έλεγχος στο σχολείο και ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2022 αλλά δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στη σχολική κοινότητα τι ακριβώς έδειξε ο έλεγχος. Παρ’ όλα αυτά έγιναν ενέργειες από το δήμο για την υποστύλωση του σχολείου, το μοναδικό που γίνεται στο σχολείο είναι η υποστύλωση. Επικίνδυνος είναι ο βορεινός φράχτης του σχολείου, ο πέτρινος ο οποίος έχει πάρει κλίση προς τα έξω καθιστώντας επικίνδυνο τον τοίχο. Εμείς έτσι κι αλλιώς έχουμε αποκλείσει τη βόρεια πλευρά για τους μαθητές μας. Δεν έχει γίνει τίποτα, ο δήμος δεν μας έχει βοηθήσει σε κανένα βαθμό. Ζητάμε και έργα στην τοιχοποιία, υπάρχουν χωρίσματα τα οποία είναι σάπια, υπάρχουν ταβάνια που πέφτουν και σύμφωνα με τον δήμο δεν είναι σοβάς , πέφτει χώμα….. Το θεωρούμε απαράδεκτο αυτό το πράγμα“.
Όπως ανέφερε με αγωνία ο διευθυντής του σχολείου “είναι αμαρτία να φοβόμαστε να μην πέσει κάποιο ταβάνι στο κεφάλι” συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος δεν θα έβαζε τα παιδιά μέσα σε αυτό το κτίριο. Η απάντηση που σύμφωνα με τον διευθυντή εισπράττουν από το δήμο Ηρακλείου, είναι ότι υπάρχει έλλειψη χρηματοδότησης, ωστόσο υποστήριξε ότι σε άλλα σχολεία οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.