Οι καιρικές συνθήκες μειώνουν ποσότητα και ποιότητα της φετινής τσικουδιάς- Οδηγίες από τον καθηγητή του ΕΛΜΕΠΑ Δ. Λυδάκη
Δημοσιεύτηκε στις 09/10/2024 13:22
Κάλεσμα στους παραγωγούς τσικουδιάς και στους καζανάριδες απευθύνει ο ομότιμος καθηγητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) και οινολόγος τον κ. Δημήτρης Λυδάκης, μέσω της εκπομπής “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη στον politica 89.8 γιατί λόγω των ζητημάτων που έχουν προκύψει με τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, δεν γίνεται η σωστή ζύμωση των στέμφυλων και υπάρχει κίνδυνος κατώτερης ποιότητας προϊόντος.
Ο κ. Λυδάκης δίδει οδηγίες στους ενδιαφερόμενους ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα προτίθεται να διοργανώσει μια συνάντηση με όσους ενδιαφέρονται σε αίθουσα του ΕΛΜΕΠΑ, προκειμένου να τους ενημερώσει για τον σωστό τρόπο που πρέπει να διαχειριστούν τα (στέμφυλα) στράφυλα για να παράγουν καλής ποιότητας τσικουδιά
Ακούστε τι είπε: