Ανδρέας Στρατάκης:”Το μέλλον της Ένωσης Ηρακλείου κρέμεται σε μια κλωστή”
“Το μέλλον της Ενωσης Ηρακλείου κρέμεται σε μια κλωστή και γιαυτό θα πρέπει όλοι μας να βρούμε την χρυσή τομή και να λειτουργήσουμε προς όφελος της οργάνωσης” δήλωσε ο πρώην πρόεδρος κ. Ανδρέας Στρατάκης μέσα από τον Politica 89.8 και στο Νίκο Παπαδάκη, απαντώντας σε όσα ανέφερε χθες σε συνέντευξη του ο νέος πρόεδρος κ. Σταύρος Γαβαλάς.
“Στην Ενωση Ηρακλείου μπήκα φτωχός κι έφυγα πάμπτωχος” ανέφερε ο κ. Στρατάκης, που εξιστορώντας τα γεγονότα και την κατάσταση που επικρατούσε το 2015, με μια Ενωση που βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση οικονομικά, με δυσβάστακτα χρέη, είπε πως αν έγιναν λάθη αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί και κάλεσε τον σημερινό αντιπρόεδρο κ. Χιλετζάκη που και σήμερα είναι στην ίδια θέση να κάνει το ίδιο, αφού ήταν γνώστης της κατάστασης και είχε συνυπογράψει για όλες τις αποφάσεις, που πάρθηκαν προκειμένου να ορθοποδήσει.
” Αυτό που έγινε χθες, με στεναχωρεί γιατί φάνηκε πως έχουμε πουλήσει την Ένωση, δεν προστατέψαμε τους παραγωγούς, το εθνικό μας προϊόν το ελαιόλαδο. Χρειάζεται να διοικήσουν με διαφορετικό τρόπο στην ΈΑΣΗ, το τι έγινε και δεν είμαι πρόεδρος, θα γραφτεί στην ιστορία, δεν θα επιτρέψω το τέλος της Ένωσης, είμαι εξοργισμένος, έχουμε την ίδια συμφωνία που είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια, εάν η νέα διοίκηση δεν επιθυμεί την σύμβαση ας την προσβάλλει. Πρέπει να λειτουργούμε ως οργανισμός, παρά τα προβλήματα. Χρειάζεται σοβαρότητα κι υπευθυνότητα, όπως και να έχει δεν λειτουργούν οι εταιρίες με τρόπους όπως αυτούς που εφαρμόζει έως σήμερα η νέα διοίκηση”.
Θα πρέπει να μάθουμε ότι η Ένωση Ηρακλείου για να διοικηθεί θέλει μεγάλες ικανότητες, ικανότητες διοίκησης και φαίνεται ότι αυτές οι ικανότητες διοίκησης δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν για αρκετούς λόγους. Θυμίζω ότι το εμφιαλωτήριο της Ένωσης σταμάτησε τη λειτουργία του το 2009. Θυμίζω ότι το 2009-10 η Ένωση κατέρρευσε οικονομικά.Θυμίζω ότι το 2012 ο ομιλών παρέλαβε 100.600.000 ευρώ χρέη και θυμίζω σε όσους δεν το θυμούνται ή όσους δεν ξέρουν, να ψάξουν να βρουν ότι 2012-13 δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε το εμφιαλωτήριο και τις εγκαταστάσεις ελαιολάδου και θυμίζω ότι το 2015 η Ένωση δέχτηκε μια πρόταση στην οποία εγώ τότε είχα θετική εισήγηση και από τη νομική υπηρεσία, από τον τότε γενικό διευθυντή και από τον τότε διευθυντή πρωτογενούς τομέα ότι θα πρέπει να το κάνουμε αυτό. Το ξέραμε από την αρχή ότι δεν ήταν το καλύτερο για την Ένωση, όμως έδινε τη δυνατότητα να παραμείνουν στις θέσεις τους εργαζόμενοι οι οποίοι απολύονταν και τη δυνατότητα να ξαναβγεί το σήμα του «Κνωσός» στην αγορά».
Ακούμε τον κ. Στρατάκη: