Χρύσα Ρώπα: «Ο έρωτας στα 60 θεωρείται γελοίος μόνο για μία γυναίκα, όχι για έναν άνδρα»
H Xρύσα Ρώπα ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη την Κυριακή. Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα.
«Δεν ξέρω όταν λες ηλικιακός ρατσισμός, εννοείς για το ότι με αντιμετωπίζουν ως μια γυναίκα που θα είναι σε 2 χρόνια 70 χρόνων. Με αντιμετωπίζουν έτσι. Σε αυτή την ηλικία υπάρχουν λιγότερες αντοχές, συσσωρευμένη κούραση, σωματική και ψυχολογική. Και μπορεί και πνευματική, εγκεφαλική.
«Δεν περίμενα από κανέναν να κρίνει τι είμαι ικανή να κάνω. Δεν λαμβάνω υπόψη μου τον ηλικιακό ρατσισμό. Αντιμετώπισα το «πλύνε τα πιάτα σου», μία αντιμετώπιση ότι «ξέρουν οι άλλοι, σταμάτα». Έχω ακούσει τέτοια κοινωνικά σχόλια αλλά… ποιος χ@@@@@ε; Συγγνώμη κιόλας», είπε αρχικά η Χρύσα Ρώπα.
Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι το κίνητρο για την αντικατάσταση των πιο μεγάλων σε ηλικία ηθοποιών με νεότερους είναι πολιτικοκοινωνικό. Είναι η δομή της κοινωνίας έτσι. Ζω σε ένα σύστημα τέτοιο που ο άνθρωπος όσο μεγαλώνει αχρηστεύει. Αν μου δίνανε καλύτερη σύνταξη, θα μπορούσα να σπουδάσω ισπανικά που θέλω. Και η γενιά μας είναι και τυχερή γιατί στα 60 δεν μπορείς να πεις ότι κάποιος γέρασε. Γιατί να έχω ενοχές επειδή είμαι 68 ετών ή 80 ή 70; Έχω φίλες 80 ετών που είναι νεότατες. Τίποτα δεν με ενοχλεί αν λέγεται με τον σωστό τρόπο.
Εγώ ακόμα κάνω θεραπεία από ένα μετατραυματικό γεγονός που είχα σε μία σχέση. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ολέθριοι και άργησα πάρα πολύ να το καταλάβω, ούτε το περιβάλλον με βοηθούσε να καταλάβω τι συμβαίνει. Πώς να εμπιστευτείς μετά άνθρωπο; Έκανα τεράστια δουλειά για να μη με νοιάζει.
Ο έρωτας στα 60 θεωρείται γελοίος για μια γυναίκα μόνο όχι για έναν άντρα. Είναι φυσιολογικό όμως να υπάρχει ο έρωτας. Μακάρι να μπορούσα, δεν υπάρχει όμως στο μενού, αλλά και ποιος δεν θα ήθελε να ερωτευτεί. Δεν έχω παρτίδες με την κοινή γνώμη. Μπορεί ο καθένας να πει ό,τι θέλει, όχι όμως κάτι που να αφορά μία απάτη, κάτι που να συμμετέχω, είναι ένα πράγμα που με προσβάλλει».