«Τι πάει στραβά σε αυτή τη φωτογραφία;»: Το tweet που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Δημοσιεύτηκε στις 12/12/2019 18:12

«Τι πάει στραβά σε αυτή τη φωτογραφία;»: Το tweet που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Ενας ακόμα διαδικτυακός «πόλεμος» ξέσπασε πρόσφατα στο Twitter με αφορμή μία φωτογραφία που δημοσίευσε η αμερικανίδα ηθοποιός Μπέτι Μίντλερ, στην οποία απεικονίζονται τρία νέα κορίτσια να ασχολούνται με τα κίνητά τους ενώ βρίσκονται σε μουσείο.

«Τι πάει στραβά σε αυτή τη φωτογραφία;» αναρωτήθηκε η Μπέτι Μίντλερ στη λεζάντα της φωτογραφίας, με τα σχόλια να πέφτουν «βροχή» κάτω από την ανάρτησή της.

Η φωτογραφία που δίχασε τον κόσμο των social media τραβήχτηκε στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, σε μία προσπάθεια της Μίντλερ να σχολιάσει αρνητικά, την εικόνα με τα τρία κορίτσια που ασχολούνται με τα κινητά τους μπροστά σε σημαντικά έργα τέχνης.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Η προσπάθειά της Μίντλερ όμως, φαίνεται ότι έπεσε στο κενό. Κάνοντας θόρυβο. Πολύ θόρυβο…

Πολλοί χρήστες του Twitter της απάντησαν, μεταξύ άλλων, ότι το Μητροπολιτικό Μουσείο δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του μέσω εφαρμογής σε smartphones και tablets, να περιηγούνται στο μουσείο και να να εμπλουτίζουν την εμπειρία τους, με επιπλέον πληροφορίες για τα εκθέματα, τα έργα τέχνης και τους καλλιτέχνες.

«Θα σου πω τι είναι λάθος σε αυτή τη φωτογραφία, η Μπέτι Μίντλερ να φωτογραφίζει τρία ανήλικα κορίτσια και στη συνέχεια να τα κοροϊδεύει στο Twitter χωρίς την άδειά τους. Αυτό είναι ανατριχιαστικό» σχολίασε χαρακτηριστικά ένας χρήστης στο Twitter.

«Τίποτα δεν είναι λάθος. Βλέπω τρία νεαρά κορίτσι σε ένα μουσείο πιθανότατα να εξετάζουν την εφαρμογή του μουσείου για να μάθουν περισσότερα για τους πίνακες» σχολιάζει άλλος.

«Βλέπω τρία κορίτσια σε μια αίθουσα με έργα τέχνης, τα οποία αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ ξεκουράζονται δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» επισημαίνει άλλος.

Η τεχνολογία στον κόσμο της τέχνης

Όλο και περισσότερα μουσεία σε όλο τον κόσμο φαίνεται πως προσαρμόζονται με τις συμπεριφορές των επισκεπτών τους.

Το Rijksmuseum, με την εφαρμογή του επιτρέπει στους επισκέπτες να δημιουργήσουν τη δική τους διαδρομή στο Μουσείο, να αναζητήσουν τα έργα ανά καλλιτέχνη και να διαβάσουν την ιστορία τους.

Το Smartify, μια εφαρμογή γνωστή και ως το «Shazam της Τέχνης», επιτρέπει στους χρήστες να σκανάρουν ένα έργο τέχνης και να μάθουν τα πάντα γι’ αυτό.

Και η ιστοσελίδα του Μητροπολιτικού Μουσείου παρέχει μια εις βάθος περιγραφή κάθε έργου, κάτι που θα ήταν αδύνατο σε μια ταμπελίτσα.

Συνεπώς, ίσως η Μπέτι Μίντλερ να αντέδρασε κάπως υπερβολικά.

Ή τουλάχιστον βιαστικά.

Τέχνη και τεχνολογία βαδίζουν παραδοσιακά χέρι – χέρι, δίνοντας πάντα ώθηση και κίνητρα για πρωτοπορία η μία στην άλλη.

Στον σύγχρονο τεχνολογικό κόσμο ένα «διαζύγιο» μεταξύ των δύο μοιάζει όχι μόνο αδύνατο αλλά και παράλογο.

Ενισχύοντας η μία το ρόλο της άλλης,  εμπλουτίζοντας την εμπειρία και δίνοντας νέες δυνατότητες σε κοινό κάθε ηλικίας, τεχνολογία και τέχνη συναντώνται πολύ πιο συχνά από όσο νομίζουμε.

© Πηγή: In.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook