Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη Βασιλόπιτα για την αρχή του χρόνου!
Δημοσιεύτηκε στις 01/01/2020 10:30
Tα ελληνικά έθιμα για την «Καλή Χρονιά» δε λένε τίποτα χωρίς την παραδοσιακή και πεντανόστιμη Βασιλόπιτα που θα κόψεις με τους φίλους, τους συγγενείς και γενικά τους αγαπημένους σου κοντά στις 00:00 την πρώτη μέρα του χρόνου για να μπει με το «δεξί» το νέο έτος!
Σου έχουμε παρακάτω την απόλυτη (και πολύ εύκολη) συνταγή που μπορείς να φτιάξεις γρήγορα και να ξετρελάνεις τους πάντες!
Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου
- 450 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
- 2 καψουλίτσες βανίλιας
- χυμός + ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 28 εκ.
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη τμηματικά και ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 4 λ και προσθέτετε και διαδοχικά το αλεύρι (όσο πάρει για να έχετε μια αφράτη ζύμη) με τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το χυμό με το ξύσμα πορτοκαλιού και το γιαούρτι εναλλάξ.
- Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λ περίπου ή μέχρι όταν βυθίσετε ένα καλαμάκι στο κέντρο της, αυτό βγιί στεγνό και καθαρό. Βγάζετε από το φούρνο τη βασιλόπιτα και την αφήνετε μέσα στο ταψί για 10 λ να “σταθεί”.
- Στη συνέχεια την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, “μπήγετε” το τυχερό “φλουρί” κάθετα σε κάποιο σημείο και την ξανά-αναποδογυρίζετε στη πιατέλα. Όταν κρυώσει καλά τη πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τη διακοσμείτε με χριστουγεννιάτικα στολίδια.
sintayes.com – neolaia.gr