Πέτρος Κωστόπουλος: «Δεν είναι τοξική ντε και καλά η τηλεόραση»
Ο Πέτρος Κωστόπουλος έδωσε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης στη Φαίη Σκορδά και μίλησε για τη ζωή αλλά και την καριέρα του.
Η ιδιαίτερη σχέση με τον γιο του
«Τα Χριστούγεννα τα πέρασα πάρα πολύ ήσυχα διότι δεν μπορούσα να φύγω να πάω πουθενά για πάρα πολλούς λόγους, ένας από αυτούς είναι γιατί ο γιος μου ήθελε να είναι στην Αθήνα. Είναι 17,5 ετών. Ήθελε να μείνει εδώ γιατί ήθελε να γυρνάει».
Η τηλεόραση και ο χωρισμός του με τη Τζένη Μπαλατσινού
«Είναι μια δουλειά. Σε οποιαδήποτε δουλειά υπάρχουν κόντρες. Τοξικοί άνθρωποι μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν είναι τοξική ντε και καλά η τηλεόραση. Πιο πολύ είναι τοξική στο θέμα πώς την ‘τρώμε’ γιατί όλοι ζούμε με τα νούμερα, με αυτά, που σου χαλάνε τη διάθεση.
Έκανα τη μεγαλύτερη βλακεία της ζωής μου που σταμάτησα γιατί χωρίσαμε τότε με την Τζένη και ενώ ήταν να συνεχίσει, υπήρχε και άλλη χρονιά και πηγαίναμε καλά, η μεγαλύτερη βλακεία είναι που πήρα τηλέφωνο τότε στο κανάλι και είπα ‘δεν θέλω να συνεχίσω’. Είπα να σταματήσω γιατί μερικές φορές ενώ φαίνομαι δυνατός, δεν είμαι τόσο. Πολλές φορές η εικόνα ενός ανθρώπου βγαίνει από τους άλλους».
«Εμένα μου σπάσανε, η μάνα μου, το αριστερό χέρι με τον χάρακα για να μην γράφω αριστερά, για να μην πουν, γιατί τον πατέρα μου τον ‘βουτάγανε’ κάθε τόσο, για να μην πουν στο σχολείο ότι είμαστε Αριστεροί. Ήταν άλλες εποχές. Αυτή η οικογένεια με κράταγε και πάντα η μάνα μου, μου έλεγε ‘πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, μαζέψου’», λέει ο ίδιος για την οικογένειά του.
«Πολλές φορές η εικόνα ενός ανθρώπου είναι πιο πολύ αυτό που λαμβάνει κάποιος σαν κύματα, παρά η πραγματικότητα».
Ο Πέτρος Κωστόπουλος και οι φίλοι του
«Όταν είσαι εκεί που ήμουν, έχεις δυο ειδών φίλους. Αυτούς που έχουν μια ανάγκη από σένα ή αυτούς που είναι πιο πάνω. Όταν ήσουν σαν και εμένα λίγο εναλλακτικός, λίγο έτσι, λίγο αλλιώς, σε θέλουν όλοι για παρέα οι από πάνω.
Διανθίζουν τη βαρεμάρα τους και με ανθρώπους που είναι λίγο διαφορετικοί. Εξατμίστηκαν, day one, εκτός από έναν – δύο που ήμασταν πολύ κολλητοί φίλοι και οι οποίοι με βοήθησαν. Από την άλλη μεριά χάθηκαν και οι από κάτω όμως. Κάποιοι φίλοι παρέμειναν».
«Βλέπω ένα φαινόμενο τελευταία στην τηλεόραση, το βλέπω σε όλες τις εκπομπές, υπάρχει μια νέα μόδα. Η νέα μόδα είναι η θυματοποίηση. Βγαίνουν όλοι θύματα. Βλέπω συνέχεια, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, να είναι σαν μια ηρωποίηση το γεγονός το να πω τι τράβηξα.
Όλοι έχουμε τραβήξει. Υπάρχουν περιπτώσεις κακοποίησης, βιασμών που κάποιος άνθρωπος σαφέστατα πρέπει να μιλήσει και να το πει», λέει ο ίδιος, σημειώνοντας:
«Εγώ, δέχτηκα μια επίθεση το ’12, φτάσαμε σε σημείο να λέει ο άλλος τη μεγίστη γελοιότητα του πλανήτη γη, ότι εγώ με ένα περιοδικό έφερα την κρίση στην Ελλάδα».
Η ενασχόλησή του με την πολιτική
«Έφυγα και πήγα στον ιδιωτικό τομέα γιατί δεν μου άρεσε η πολιτική. Πέρναγα άσχημα. Δεν ήθελα. Ήθελα να έχω μια πολύ πιο ελεύθερη ζωή, ήθελα να έχω τους φίλους που μου άρεσαν».
Κλείνοντας τη συνέντευξή του και ερωτηθείς για το αν έχει σχέση στην προσωπική του ζωή, απαντά:
«Δεν έχω».
Ο ίδιος μίλησε και για τις εκλογές στις ΗΠΑ αλλά και την woke agenda.