Γιάννης Βαρδής: «Ο πατέρας μου ήταν ένας έντονος άνθρωπος»
Ο Γιάννης Βαρδής μιλώντας στο περιοδικό «You» αναφέρθηκε στον πατέρα του, Αντώνη Βαρδή και τη συναυλία που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Καλλιμάρμαρο, εις μνήμην του, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.
Πώς δημιουργήθηκε οικογενειακή διαμάχη για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο
Οι πρώην σύζυγοι του καλλιτέχνη που έχει φύγει από τη ζωή, η Χριστίνα Μαραγκόζη και η Φιλοθέη Μωβ άσκησαν έντονη κριτική για την απόφαση των παιδιών του να διοργανώσουν τη συναυλία. Η Χριστίνα Μαραγκόζη ενοχλήθηκε, αφού δεν έλαβε πρόσκληση για τη συναυλία, ενώ η δεύτερη ήταν αντίθετη ακόμα και με τη διεξαγωγή της, δεδομένου ότι ο Αντώνης Βαρδής είχε ζητήσει πριν τον θάνατό του να μη γίνουν συναυλίες στη μνήμη του.
Πατέρας και γιος
Οι επιθυμίες του πατέρα του πριν φύγει από τη ζωή
«Ο πατέρας μου είχε δηλώσει «ταν φύγω από τη ζωή, αν πουν στα παιδιά μου να γίνει συναυλία στο όνομά μου, δεν θέλω να την κάνουν». Αλλά υπάρχει μεγάλη ιστορία πίσω από αυτή την απάντηση. Το 2006 ήθελε να κάνει μια συναυλία στο ΣΕΦ, είχαμε βγάλει την αφίσα, είχε διαλέξει και τους καλλιτέχνες, αλλά κάποιοι του γύρισαν την πλάτη. Εκεί άρχισε λίγο να θυμώνει. Πηγαίναμε σε εκπομπές στην τηλεόραση, ηχογράφησε ένα τραγούδι που ήταν να κυκλοφορήσει τότε και λεγόταν «μία συναυλία ακόμα», όπου συμμετείχαν όλοι, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Πάριος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Πασχάλης Τερζής, ο Αντώνης Ρέμος, ο ίδιος κι εγώ.
Την ίδια περίοδο είχαμε αποφασίσει να του κάνουμε ένα αφιέρωμα στην εκπομπή «Στην Υγειά μας». Πάλι πήρε τηλέφωνο κάποιους καλλιτέχνες, και πάλι κάποιοι του γύρισαν την πλάτη. Τότε θύμωσε πάρα πολύ και εν βρασμώ, ενώ ήταν όλα έτοιμα, αποφάσισε να ακυρώσει τα πάντα και τρεις μέρες μετά δήλωσε αυτό.
H Φιλοθέη Μωβ είχε αντιρρήσεις για τη συναυλία
Ήταν έντονος άνθρωπος
Ο πατέρας μου ήταν ένας έντονος άνθρωπος, πολλές φορές δεν φίλτραρε αυτό που έλεγε, αλλά αποκλείεται να μην ήθελε να γίνει η συναυλία. Αλλιώς για ποιο λόγο έκανε όλα αυτά που προανέφερα;», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρδής.
Η πίκρα του πατέρα του για τους πρώην συνεργάτες του
«Ένιωθε μια πικρία και μάλιστα έλεγε «αν ξαναπάω σε εκπομπή δεν θα ξανακαλέσω κανέναν, παρά μόνο νέα παιδιά». Απόδειξη πως όταν τελικά κάναμε το αφιέρωμα στην εκπομπή «Στην Υγειά μας», τραγούδησαν μόνο νέοι καλλιτέχνες όπως η Μελίνα Ασλανίδου και ο Κώστας Καραφώτης. Δεν φώναξε κανέναν από τους μεγάλους.
Καταλαβαίνω τη στεναχώρια του. Σε ένα βαθμό έζησα κι εγώ αυτή την κατάσταση, το τελευταίο εξάμηνο πριν από τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο. Δεν υπήρχαν προστριβές, αλλά όταν μίλησα με διάφορους καλλιτέχνες, άκουσα ερωτήσεις του τύπου «ποιος άλλος θα ‘ναι;
Ποιο τραγούδι θα πω εγώ; Με ποια σειρά;». Αυτό που θα κρατήσω είναι ότι ήρθαν και τίμησαν έναν άνθρωπο, τον οποίο αγαπούσαν και σεβόντουσαν, όπως τους σεβάστηκε κι εκείνος καλλιτεχνικά. Και μου έμεινε αυτό που μου είπε η Γλυκερία «εννοείται ότι θα έρθω, δεν με ενδιαφέρει τι θα πω. Του το χρωστάς, και του το χρωστάμε όλοι»».
Η Χρίστινα Μαραγκόζη, η Φιλοθέη Μωβ και οι αντιδράσεις τους
Όσο για τη Χριστίνα Μαραγκόζη και το αν άξιζε μια θέση στη συναυλία αυτή, απάντησε: «Είναι αλήθεια ότι δεν είχαν καλές σχέσεις και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο πατέρας μου δεν την είχε καλέσει στην πρώτη απόπειρα της συναυλίας. Εφόσον είχαν να μιλήσουν είκοσι χρόνια στο τηλέφωνο, πορεύτηκα με αυτό. Ωστόσο αμφιταλαντεύτηκα, επειδή είχαν μία μεγάλη καλλιτεχνική πορεία μαζί και ήταν δέκα χρόνια παντρεμένοι».
Αναφορικά με τη Φιλοθέη Μωβ, δήλωσε: «Δεν έχουμε καμία επαφή κι είμαι απόλυτος σε αυτό. Είχαμε συνεννοηθεί κάποια πράγματα, της τα είχε πει και ο πατέρας μου, ενώ ήμασταν παρόντες και δεν τήρησε τίποτα. Κάπου εκεί τελείωσε η ιστορία. Ένα αγκάθι που κουβαλάω μέσα μου είναι ότι έβαλα εγώ την υπογραφή του γάμου, όταν ο πατέρας μου δεν μπορούσε να πάρει αποφάσεις. Πιστεύω ότι τον στενοχώρησα πριν φύγει, γιατί με αυτή τη γυναίκα ήταν 10 χρόνια μαζί, αλλά δεν πήρε ποτέ την απόφαση να παντρευτούν. Απλά μέχρι τότε εκείνη δεν μας είχε δείξει κάτι περίεργο, γι’ αυτό είπα κατευθείαν «ναι»». in.gr