Ζαχ. Χνάρης: Αναγκαίες οι διακρατικές συμφωνίες – “Last minute” η φετινή τουριστική περιόδος

Δημοσιεύτηκε στις 02/06/2020 12:47

Ζαχ. Χνάρης: Αναγκαίες οι διακρατικές συμφωνίες – “Last minute” η φετινή τουριστική περιόδος

Τις εκτιμήσεις του για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, στην οποία φαίνεται να έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος με τις διακρατικές συμφωνίες να είναι αναγκαίες όσο ποτέ, εξέφρασε στον Politica 89.8 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη, ο Σύμβουλος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαχαρίας Χνάρης. 

O κ. Χνάρης, επεσήμανε πως η εφετινή χρονιά στον τουρισμό θα είναι μια χρονιά “last minute”, δηλαδή μια χρονιά της τελευταίας στιγμής καθώς δεν υπάρχει χρόνος για σωστό προγραμματισμό κι οργάνωση.

Αναγκαίες θεωρεί τις διακρατικές συμφωνίες για την εφετινή τουριστική περίοδο ο κ. Χνάρης, τονίζοντας μάλιστα πως η κυβέρνηση έπρεπε να ανοίγει τις πύλες της για τις χώρες που θα δέχεται επισκέψεις σταδιακά, κι όχι να ανακοινώσει από τώρα. Ενώ θεωρεί λάθος που σε αυτές τις 29 χώρες, η Ιταλία έμεινε εκτός.

Αναφερόμενος στις χώρες που θα θελήσουν να επισκεφτούν την χώρα μας προβαίνοντας στις απαραίτητες κρατήσεις ανάλογα και με το διάστημα που ανοίγουν τα σύνορα τους, ο κ. Χνάρης τόνισε πως: “Η Γαλλία από τις 3 Ιουλίου ξεκινά τις κρατήσεις για τη χώρα μας, ενώ η Γερμανία θα έρθει από τις 10 Ιουλίου ανάλογα και με τις αποφάσεις που θα λάβει το χρονικό διάστημα από 15-20 Ιουνίου. Υπάρχουν ακόμα ελπίδες να έχει η χώρα μας πελάτες, από Ισραήλ και Μ. Βρετανία ανάλογα όμως και με τις κινήσεις που θα κάνει η χώρα μας για να προσεγγίσει αυτές τις αγορές. Πρέπει να γίνουν κινήσεις που δεν έχουν γίνει ακόμα, όπως τις αναγκαίες διακρατικές συμφωνίες.”

Μεταξύ άλλων ο κ. Χνάρης αναφέρθηκε στην χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, όπου και αποφασίστηκε η διοργάνωση δωρεάν διαδικτυακού σεμιναρίου για όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό. “Πρόκειται για σημαντική και πρωτοποριακή ενέργεια του Περιφερειάρχη και του επιτελείου του για να εκπαιδευτούν οι εργαζόμενοι στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό, κι αυτό θα βοηθήσει πέραν των εργαζομένων στον τουρισμό, το πως θα συμπεριφέρονται οι άνθρωποι αυτοί και στην καθημερινότητα τους.”