Υγειονομικά πρωτόκολλα και οικονομικές υποχρεώσεις προβληματίζουν την εστίαση
Πέραν των μεγάλων απωλειών στον τζίρο τους από το λουκέτο που έβαλαν λόγω κορωνοϊού, όσοι δραστηριοποιούνται στην εστίαση φοβούνται και την επομένη της υγειονομικής κρίσης, καθώς καλούνται από 1η Ιουνίου να λειτουργήσουν με ειδικές προϋποθέσεις και να καλύψουν και τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τα όσα τόνισαν στον Politica 89.8 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη, ο Επιχειρηματίας στον τομέα του επισιτισμού και ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Ηράκλειο Γιάννης Γεωργαλής.
Κανένας δεν μπορεί να μας πει ότι από τη στιγμή που θα ανοίξουν τα καταστήματά μας θα υπάρχει κόσμος. Εκτιμούμε ότι θα πέσει στο 50% και περισσότερο ο τζίρος μας, δήλωσε ο κ. Γεωργαλής, συμπληρώνοντας πως με βάση και τα υγειονομικά πρωτόκολλα πρέπει τα μενού, τα μαχαιροπίρουνα, το ψωμί, οι αλατιέρες και τα πιπέρια να είναι μίας χρήσεως, γεγονός που θα επιβαρύνει τους επιχειρηματίες με περισσότερο έξοδα.
Το θέμα της μείωσης των τραπεζοκαθισμάτων στα μισά, λόγω του κορωνοϊού, θα πρέπει να επανεξεταστεί, τόνισε ο κ. Γεωργαλής, υπογραμμίζοντας πως με αυτό τον τρόπο, σε συνδυασμό και με την ανασφάλεια του κόσμου να κυκλοφορήσει, τα έσοδα τους θα είναι περιορισμένα, με αυξημένα τα λειτουργικά κόστη και τα έξοδα.
“Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, εργάζομαι μόνος μου, γιατί οι εργαζόμενοι είναι σε αναστολή, δεν έχω πάρει ακόμα τα 800 ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται. Από τον Ιούνιο κι έπειτα, με βάση και τα παραπάνω, ακόμα κι αν πολλοί συνάδελφοι δεν το επιθυμούν, θα αναγκαστούν να μειώσουν το προσωπικό τους, καθώς δεν θα υπάρχει αρκετή δουλειά. Δυστυχώς τα μέτρα της κυβέρνησης δεν μας ικανοποιούν, εφόσον καλούμαστε να ανοίξουμε τα καταστήματά μας, με τη μισή πελατεία, με όλο το προσωπικό και όλα τα έξοδα, γι αυτό και ζητάμε την κρατική στήριξη. ”
Aκούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη του επιχειρηματία επισιτισμού και ιδιοκτήτη ταβέρνας στο κέντρο του Ηρακλείου Γιάννη Γεωργαλή στον Politica 89.8:
Aκούστε τη συνέχεια εδώ: