Χ. Κώνστας: “Να αποτελέσει το Ηράκλειο γαστρονομικό προορισμό της Μεσογείου”

Δημοσιεύτηκε στις 19/12/2019 16:00

Χ. Κώνστας: “Να αποτελέσει το Ηράκλειο γαστρονομικό προορισμό της Μεσογείου”

Την 2η ανοικτή συζήτηση εργασίας, με θέμα την καθιέρωση του Ηρακλείου ως Πρωτεύουσα της Κρητικής Γαστρονομίας και δυναμικό Γαστρονομικό Προορισμό διεθνούς εμβέλειας, διοργάνωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, Χρήστος Κώνστας.

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στο χώρο του «Δημοσκοπίου» (Λεωφ. Ικάρου 66, Νέα Αλικαρνασσός) με επίκεντρο της συζήτησης το σχέδιο δράσης αλλά και το ακριβές χρονοδιάγραμμα που απαιτείται για να αποτελέσει το Ηράκλειο διεθνής γαστρονομικός προορισμός.

Όπως επισημάνθηκε για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζεται το κοινό όραμα και οι συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του νησιού.

Όπως τόνισε ο κ. Κώνστας, πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση εργασίας. «Επιχειρούμε να αναλάβουμε ρόλο συντονιστικό αλλά και ταυτόχρονα να παρουσιάσουμε την στρατηγική του Δήμου Ηρακλείου, για το τουριστικό προϊόν όπως το ξέρουμε μέχρι και σήμερα. Αυτό που επιχειρούμε είναι να προσδώσουμε μια νέα δυναμική πατώντας σε ένα γαστρονομικό απόθεμα και γιατί γαστρονομία; Γιατί γαστρονομία είναι τα πάντα γύρω μας!».

“Να αποτελέσει το Ηράκλειο Γαστρονομικό Προορισμό της Μεσογείου”

Σύμφωνα με τον κ. Κώνστα, “Προσπαθούμε να αναπτύξουμε συνέργειες, είτε με φορείς όπως το ΙΤΕ, είτε με συλλόγους, είτε με επιχειρηματίες,  προκειμένου να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας και να δώσουμε τις κατευθύνσεις αλλά και τα εργαλεία ως Δήμος Ηρακλείου σε όλους αυτούς τους φορείς προκειμένου να επενδύσουν και οι ίδιοι με στόχο γίνει η πόλη του Ηρακλείου γαστρονομικός προορισμός της Μεσογείου. Ειδικά την περίοδο αυτή που ο γαστρονομικός τουρισμός είναι η τάση που επικρατεί σε όλο τον κόσμο”.

Να αποτελέσει η γαστρονομία τον συνδετικό κρίκο τουρισμού με πρωτογενή τομέα

“Μπορούμε να προσφέρουμε στον τουρίστα αυτή την εξατομικευμένη εμπειρία μέσα από την γαστρονομία, και παράλληλα να την συνδέσουμε με τομείς όπως τον πρωτογενή. Αυτό θα ενισχύσει την οικονομία και σε επίπεδο ενδοχώρας  που παρακμάζει. Αυτό είναι και το συστατικό της σύνδεσης του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό. Μία σύνδεση που επιχειρείται εδώ και σειρά ετών για όλο το νησί. Θέλουμε να παρακινήσουμε τον τουρίστα, να ζήσει την πόλη, την επίσκεψη του βιωματικά πλέον μέσα στην ενδοχώρα και αυτό μπορούμε να το κάνουμε με το όχημα της γαστρονομίας. Γιατί η γαστρονομία αποτελεί τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό μας κατέληξε ο κ. Κώνστας.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του κ. Κώνστα:

Χρήστος Κώνστας