Θ. Τζήμερος: «ΚΚΕ, κόμμα Κασιδιάρη και ΑΝΤΑΡΣΥΑ εχθρεύονται τη Δημοκρατία»

Δημοσιεύτηκε στις 05/05/2023 20:19

Θ. Τζήμερος: «ΚΚΕ, κόμμα Κασιδιάρη και ΑΝΤΑΡΣΥΑ εχθρεύονται τη Δημοκρατία»

Για τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 21ης Μαϊού, το πρόγραμμα της Εθνικής Δημιουργίας, τις σχέσεις του με τον κ. Κρανιδιώτη, αλλά και για διάφορα άλλα πολιτικά ζητήματα, μίλησε στον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα, ο πρόεδρος της Εθνικής Δημιουργίας Θάνος Τζήμερος. 

Ο κ. Τζήμερος αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον κ. Κρανιδιώτη σημειώνοντας πως:  «Να πω ότι με τον Φαϊλο Κρανιδιώτη είναι δυόμιση χρόνια που συνεργαζόμαστε. Δεν κάναμε μια  προεκλογική συνεργασία, συνεργαζόμασταν και συνεργαζόμαστε άριστα. Έχουμε κοινό κώδικα, κοινή ηθική και κοινό όραμα για τη χώρα και τι ίδιο ισχύει και για τα μέλη της Δημιουργίας Ξανά και της Νέας Δεξιάς.»

Εξήγησε τους λόγους που θα δώσει ψήφο ανοχής στη Νέα Δημοκρατία αλλά και τους λόγους που ζητά την ψήφο του κόσμου σε σχέση με τα άλλα κόμματα σημειώνοντας πως:  «Σε αυτές τις εκλογές δεν θα βγει κυβέρνηση. Μιλάμε για τις επόμενες εκλογές. Σε αυτές τις εκλογές, επειδή το ακούω αυτό, για διάφορα σενάρια ξέρω γω προοδευτικής συγκυβέρνησης δεν βγαίνουν τα κουκιά. Τελεία και Παύλα. Θα πάμε σε επόμενες εκλογές. Στις επόμενες εκλογές, ένα μικρό κόμμα,  μακάρι οι πολίτες να μας κάνουν μεγάλο κόμμα, αλλά μιλώντας ρεαλιστικά, ένα μικρό κόμμα έχει τις εξής 3 επιλογές να λέει όχι σε όλους, δεν συνεργάζομαι με κανέναν. Και τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση αν χρειάζεται, ας πούμε, για μια πλειοψηφία κοινοβουλευτική θα γίνουν ξανά εκλογές. Και ξανά και ξανά και ξανά μέχρι ο πολίτης να βαρεθεί και να πει νισάφι πια, θα ψηφίσω τον έναν από τους 2 για να αποκτήσει αυτοδυναμία. Αρα το μικρό κόμμα χάνει τη δυνατότητα να μιλάει από την κεντρική πολιτική σκηνή για αυτά που πιστεύει. Υπάρχουν ακόμα άλλες 2 επιλογές, ή να στηρίξουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ψήφο ανοχής η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πάμε ούτε νεκροί, τι μένει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ας πάμε τώρα στα σενάρια . Συνήθως τα κόμματα συνεργάζονται στη βάση  δώσε μου 2- 3 καρέκλες και εγω θα το βουλώσω και θα περνάω όλο το νομοσχέδιο που φέρνεις. Δεν μας αρέσει αυτό, δεν το θεωρούμε σωστό. Πρώτον, διότι έτσι όπως είναι το κράτος δεν κυβερνιέται  και δεύτερον διότι δεν επιδιώκουμε καρέκλες. Εμείς είπαμε το πάρα πολύ σωστό και τίμιο, ότι θα δώσουμε ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση νέας Δημοκρατίας θα την πιέζουμε να κάνει πράγματα προς την κατεύθυνση που θεωρούμε εμείς σωστά; Θα υπερψηφίζουμε αυτά με τα οποία συμφωνούμε πχ εξοπλιστικά προγράμματα, φράχτη στον Έβρο κι αν κάνει και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, επίσης φορολογικές ελαφρύνσεις επίσης και θα καταψηφίζουμε αυτά με τα οποία διαφωνούμε. Αυτό κάνουμε και ως Δημιουργία Ξανά στην Περιφέρεια Αττικής που είμαι εκλεγμένος 9 χρόνια τώρα ως επικεφαλής της παράταξης που εκπροσωπεί το 3% των πολιτών της Αττικής που είναι η μισή Ελλάδα. Εκεί έχουμε δείξει δείγματα αυτού του πολιτικού πολιτισμού που είναι ασυνήθεις για τα ελληνικά δεδομένα.»

Για το αν είναι Αντικομμουνιστής ο κ. Τζήμερος απαντά: «Είμαι υπέρ της δημοκρατίας όπως είμαι και υπέρ της υγείας, ένας που είναι υπέρ της υγείας είναι αντιχολεριστής, αντιγαγγρενιστής, αντικαρκινιστής. Τι λέει η δημοκρατία ; Ότι απευθύνομαι στους πολίτες και τους ρωτάω Ποιος θέλει, να τους κυβερνήσει και κάθε 4 χρόνια τους ξαναρωτάω γιατί μπορεί να έκανα λάθος. Τι λέει το ΚΚΕ;  να πάρουμε κατευθείαν. Ότι εάν πάρουμε την εξουσία, ακόμα και με την ψήφο, εκλογές ξεχάστε τις. Θα επιβάλουμε την δικτατορία του προλεταριάτου διότι η πορεία προς το κομμουνιστικό ιδεολόγημα μας είναι ανεπίστρεπτη. Θα καταργήσουμε το στρατό, την αστυνομία, την δικαιοσύνη και θα τα αντικαταστήσουμε από σώματα ενόπλων εργατών. Και θα δείτε πώς εφαρμόζεται στην Ελλάδα ο σταλινικός ολοκληρωτισμός. Θα ξανακάνουμε εκλογές ; Δεν θα ξανακάνετε ; Γιατί πρέπει αυτό το κόμμα να συμμετέχει στη Δημοκρατία μπορεί να το εξηγήσει κανείς ; Και λέει και κάτι άλλο. Ότι αν μας επιτεθούν οι τούρκοι αυτολεξεί, λέει το εξής, εάν η Ελλάδα εμπλακεί σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αμυντικό ή επιθετικό τώρα πως είναι ο αμυντικός ιμπερεαλιστικός πόλεμος αυτό ας μας το εξηγήσουν οι ινστρούκτορες του ΚΚΕ, το κόμμα θα αναλάβει αυτόνομη στρατιωτική δράστη μέχρι την οριστική μέχρι την οριστική ήττα της αστικής τάξης εγχώριας και ξένης και την κατάληψη της εξουσίας. Δηλαδή αν δεχθούμε επίθεση από τον Ερντογάν τα παιδιά μας θα πολεμάν με τους Τούρκους, αλλά θα έχουν και την πέμπτη φάλαγγα του ΚΚΕ που θα προσπαθούν να ξαναφέρουν συνθήκες ανταρσίας όπως το 46. Η χώρα πάσχει από έλλειψη θεσμών. Πρέπει να φτιάξουμε ένα πλαίσιο το οποίο να είναι σαφές». 

Για το αν αποκλείστηκε καλώς το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές απαντά: «Κακώς αποκλείστηκε γιατί, δεν εφαρμόστηκε το άρθρο 21 του Συντάγματος. Αν εφαρμοζόταν το άρθρο 21 του Συντάγματος, θα έπρεπε να αποκλειστεί και ο Κασιδιάρης, και το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Μ-Λ ΚΚΕ και το Λ-Μ ΚΚΕ και όλα αυτά τα παρελκόμενα που θέλουν να επιβάλουν δικτατορία, ξαναλέω στη χώρα. Εφόσον δεν εφαρμόστηκε αυτό, τι έπρεπε να εφαρμοστεί ; το άλλο άρθρο που λέει ότι μόνο αν κάποιος καταδικασθεί αμετάκλητα μπορεί να στηριχθεί του προνομίου να πάρει μέρος σε εκλογές. Δεν καταδικάστηκε αμετάκλητα ο Κασιδιάρης. Ξέρετε οι θέσεις του Κασιδιάρη είναι κωμικές, δηλαδή λέει για παράδειγμα, δεν ξέρω πώς τις διάβασαν, γιατί ξέρετε το σύστημα έκανε τον Κασιδιάρη Μονοθεματικό και δικαίως ο Κασιδιάρης διαμαρτύρεται διότι είναι στη φυλακή, δεν προχωράει η δίκη του και δεν διαβάζει κανένας τη θέση του η οποία είναι αστεία. Απλώς το σύστημα τον κατέστησε μονοθεματικό αντί να αντιμετωπίσει τα αίτια που έφτασαν να ψηφίζουν 440.000 Έλληνες την Χρυσή Αυγή. Είναι 440.000 Έλληνες Ναζιστές ; Απλώς έχουν αποσυρθεί τα δήθεν κόμματα του δημοκρατικού τόξου από έναν χώρο ο οποίος είναι το υπόβαθρο της λειτουργίας της δημοκρατίας. Που ποιος είναι ; ο νόμος Η τάξη και η ασφάλεια, δηλαδή φτιάξαμε κοινωνίες και απαρνηθήκαμε την αυτοδικία με την οποία λύναμε τις διαφορές μας οι άνθρωποι εδώ και χιλιάδες χρόνια, διότι αυτές λειτουργούν καλύτερα και αυτές μπορούν να αποδώσουν δικαιοσύνη έναντι του αδύναμου που δεν μπορεί να πλακώσει στο ξύλο τον γείτονα που τον ενοχλεί. Το κράτος δικαίου έχει αποσυρθεί από αυτό το πράγμα, οι νόμοι δεν τιμωρούν τίποτα, η εγκληματικότητα είναι ένα επάγγελμα το οποίο δεν έχει κανένα ρίσκο. Οι αστυνομικοί πηγαίνουν ως πρόβατα επί σφαγή και τους πυροβολούν οι εγκληματίες και μόνο αν αστοχήσουν εγκληματίες, τότε μπορούν οι αστυνομικοί να πάρουν το όπλο και πάλι δεν πρέπει να ρίξουν κατευθείαν, αλλά να φροντίσουν με κάποιο τρόπο… Δηλαδή χαζά πράγματα. Θα πρέπει να ξανανακαλύψουμε τον λόγο για τον οποίο φτιάξαμε ένα οργανωμένο κράτος για να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς.  Ο νόμος που περιγράφει πάλι το πώς στήνεται και πώς μπορεί να χαρακτηριστεί μια οργάνωση εγκληματική στην περίπτωση του Κασιδιάρη δεν εφαρμόστηκε και δεν εφαρμόστηκε κανένα από τα εχέγγυα της δίκαιης δίκης. Το ότι θα επιβάλλω δικτατορία και ότι δεν θα ξανακάνετε εκλογές το λέει το ΚΚΕ και το λέει και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτά τα κόμματα πρέπει να φύγουν με την μια και μετά να δούμε για τα υπόλοιπα.»

Σε ότι αφορά τις οικονομικές προτάσεις της Εθνικής Δημιουργίας ο κ. Τζήμερος σημειώνει: «Σε ένα πρόγραμμα 16.000 σελίδων προτείνουμε, Γραμμικό φόρο 15% σε φυσικά και νομικά πρόσωπα με ΦΠΑ επίσης 15% και 9% σε είδη πρώτης ανάγκης. Αφού απ όλα τα έσοδα αφαιρεθούν όλα τα έξοδα, απλά κάποιος βγάζει 200.000 € και ξοδεύει τοις 100 θα πληρώσει 15% ΦΠΑ για αυτά. Δηλαδή για κάθε αγορά του εμπεριέχεται και 15% ΦΠΑ και του μένουν άλλες 100.000. Θα φορολογηθεί με  15%, δηλαδή θα πληρώσει 15.000 φόρο. Δηλαδή αφαιρούνται όλα σου τα έξοδα αναγνωρίζονται και εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει ένα απλό σαφές πλαίσιο που να ισχύει για όλους. Όλα τα προβλήματα που έχει ο Έλληνας και η υπογεννητικότητα και η φτώχεια και η αντίδραση που έχουν πολλοί νέοι που δεν καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί ο κόσμος, οφείλεται σε αυτό στην υπερφορολόγηση.»

Σε ότι αφορά την Παιδεία και την ανάβαθμιση της ο κ. Τζήμερος ανέφερε πως:  «Ο καθηγητής θα πρέπει να φέρεται με έναν τρόπο συμβατό με την ιδιότητα του, να ασχολείται με το μάθημα του, χωρίς  να έχει πολιτική δράση. Τα πανεπιστήμια σήμερα είναι φυτώρια πολιτικής εγκληματικότητας, θα πρέπει να ξαναγίνουν πανεπιστήμια και φυσικά θα πρέπει να φεύγουν οι φοιτητές οι οποίοι δεν έχουν την ικανότητα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να μην μπαίνουν αυτοί οι οποίοι δεν έχουν την ιδιότητα να μπουν.  Υπάρχουν δουλειές αξιοπρεπείς και καλοπληρωμένες, δεν χρειάζεται να χάσει κανείς όλη του την ζωή για να σπουδάσει κοινωνικός ανθρωπολόγος. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά που παίρνουν ένα πτυχίο να μπορούν αυτό κάπως να το αξιοποιήσουν στην αγορά.  Θα πρέπει να συνδεθούν ξανά με τις ανάγκες της αγοράς. Η Παιδεία δεν πρέπει να είναι πολιτικό αντικείμενο.»

Μάλιστα έκανε λόγο για κράτος στο οποίο θα εφαρμόζονται επιτέλους οι Νόμοι, σημειώνοντας πως:  «Θα πρέπει να ανακαλύψουμε τι σημαίνει σοβαρό κράτος με αρχές, νόμους που εφαρμόζονται και μια οικονομική διαχείριση που να μην έχει σχέση ούτε με την Οθωμανική Αυτοκρατορία από τη Σοβιετία».


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook