Στ. Ψυχαράκης: Οι πασχαλινοί σύμμαχοι της χοληστερίνης

Δημοσιεύτηκε στις 15/04/2022 13:50

Στ. Ψυχαράκης: Οι πασχαλινοί σύμμαχοι της χοληστερίνης

Ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά τις διατροφικές μας συνήθειες συνέστησε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο ιατρός Στέλιος Ψυχαράκης Ειδικός Γενικής και Οικογενειακής Ιατρικής, Διδάκτωρ Ιατρικής στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης,  μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, καθώς πλησιάζουμε στη μεταβατική περίοδο μεταξύ νηστείας και Πάσχα.

Το πόσο μπορεί να παρεκτραπεί ένας άνθρωπος που ζει με συγκεκριμένο διαιτολόγιο τις ημέρες των μεγάλων εορτών είναι κάτι που απασχολεί όλους τους ασθενείς, αλλά ιδιαίτερα τους καρδιοπαθείς, τους υπερτασικούς και τους διαβητικούς. Το Πάσχα είναι μια περίοδος νηστείας, που συνοδεύεται από 1-2 ημέρες υπερφαγίας, με αρκετές «διατροφικές αμαρτίες», αλλά και έντονα γαστρεντερικά και καρδιαγγειακά προβλήματα.

 

Όπως τόνισε ο ιατρός κ. Ψυχαράκης, το παραδοσιακό τραπέζι του ελληνικού Πάσχα περιλαμβάνει συγκεκριμένα παραδοσιακά εδέσματα όπως το αρνί, το τσουρέκι, τη μαγειρίτσα και το κοκορέτσι, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ακίνδυνα για την υγεία μας, αφού ποτελούν πλούσιες πηγές λιπαρών και θερμίδων.

 

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο ιατρός μας έδωσε χρήσιμες διατροφικές συμβουλές οι οποίες  θα μας βοηθήσουν να επανέλθουμε στα φυσιολογικά όρια μετά την πασχαλινή διατροφική παρεκτροπή.

Ακούστε τον κ. Ψυχαράκη:

 


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook