Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Σύσκεψη με τους συμβασιούχους εργαζόμενους τη Δευτέρα 17/6
Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ διοργανώνει σύσκεψη με τους συμβασιούχους εργαζόμενους τη Δευτέρα 17/6 στις 14:00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου προκειμένου να οργανώσουμε τον αγώνα για την παραμονή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).
Όπως τονίζει το Σωματείο:
Οι φόβοι περίπου 6.500 εργαζομένων πανελλαδικά και 200 εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ για πιθανή απόλυση είναι δικαιολογημένοι, καθώς ο ίδιος ο υπουργός, με τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του, έχει στρώσει το κόκκινο χαλί στους εργολάβους που έρχονται ορμητικά έπειτα από διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν στα κρυφά (ηλεκτρονικά) κατά τη διάρκεια της πανδημίας και σε άλλους που τρέχουν οι διοικήσεις να ολοκληρώσουν τώρα. Ειδικά στο δικό μας νοσοκομείο, καλλιεργεί τον εφησυχασμό και την επανάπαυση ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις, ετοιμάζοντας ένα εργασιακό τοπίο με ακόμη βαθύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, ενώ την ίδια στιγμή οι εργολάβοι θησαυρίζουν με υπέρογκο κέρδος. Σε όλα τα νοσοκομεία όπου προχωρά η διαδικασία, είναι αντιληπτό από τον καθένα ότι οι υπερβάσεις του ποσού σε σχέση με αυτά που σήμερα κοστίζουν οι ΣΟΧ ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις και το εκατομμύριο.
Η μεθοδευμένη υποστελέχωση και η υπερεντατικοποίηση οδηγούν στην εξουθένωση με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, αλλά και στην έλλειψη καθαριότητας για τους ασθενείς. Χαρακτηριστικά, υπάρχει 1 καθαρίστρια για κάθε κτίριο ή 1 σε όλο το νοσοκομείο τη νύχτα. Σε ευθεία αμφισβήτηση από την κυβέρνηση μπαίνουν τα κεκτημένα δικαιώματα της ανάπαυσης και της άδειας, αφού έχουν συσσωρευτεί εκατοντάδες χρωστούμενες ημέρες και ρεπό.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ουσιαστική ενίσχυση της ΠΦΥ, αξιοπρεπείς μισθούς, εργασιακές συνθήκες και ένταξη στα ΒΑΕ.
Απαιτούμε να μπει φραγμός στην κυβερνητική επέλαση με νομοσχέδια που ολοκληρώνουν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών σε όλα τα νοσοκομεία και την ΠΦΥ, την εμπορευματοποίηση της υγείας και της πρόνοιας και την αποδιάρθρωση της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης.