Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε στις 30/09/2019 15:50

Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων». Έμπειρος εισηγητής και Γεωπόνος με δραστηριότητα στην τυποποίηση και διαχείριση τροφίμων, θα μοιραστεί τις γνώσεις του και θα παρουσιάσει στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος ενδιαφέρεται να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση μεταποίησης γεωργικών προϊόντων, είτε θέλει να ενημερωθεί και ν΄ αποκτήσει παραπάνω γνώσεις στον τομέα αυτό.

Απευθύνεται σε επενδυτές γεωργούς, υφιστάμενους επιχειρηματίες, στελέχη και εργαζομένους της αγροδιατροφικής παραγωγής.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι:

  • η κατανόηση της σημασίας της οργανωμένης επιχειρηματικής προσπάθειας στον κλάδο της μεταποίησης τροφίμων
  • Η απόκτηση βασικών επιχειρηματικών γνώσεων για την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών στη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων. 
  • η απόκτηση των απαραίτητων βασικών ικανοτήτων για την έμπνευση-σχεδιασμό-δημιουργία και λειτουργία των επιχειρήσεων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων

Θεματικές ενότητες :

  • Η σημερινή πραγματικότητα του πρωτογενούς τομέα και του κλάδου μεταποίησης.
  • Δημιουργία επιχειρηματικού πλάνου προσαρμοσμένου στις ανάγκες των μεταποιητικών επιχειρήσεων.
  • Σχεδιασμός- Αδειοδότηση εγκαταστάσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων
  • Κοστολόγηση παραγωγής –Κατάρτιση εμπορικής πολιτικής
  • Marketing τροφίμων
  • Οργάνωση πωλήσεων και εξυπηρέτηση πελατών
  • Κατάρτιση προϋπολογισμού και παρακολούθηση του

Διάρκεια σεμιναρίου: 30 ώρες διδακτικές ώρες

Ημερομηνίες Διεξαγωγής:  Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 07/10/2019 έως 23/10/2019 17:00-21:15

Τα σεμινάρια  πραγματοποιούνται στη Νέα Αλικαρνασσό, Ικάρου και Αρχιμήδους 1 

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Κόστος προγράμματος: 160 ευρώ

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

 Εισηγητής: Γιάννης Παπαδημητρίου, Γεωπόνος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με μεταπτυχιακές σπουδές: α) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, β) στη Διαχείριση Αποβλήτων. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει διατελέσει Διευθυντικό στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων τροφίμων. Έχει εργαστεί στο σχεδιασμό και εκτέλεση έργων πρασίνου μικρού και μεγάλου μεγέθους. Σήμερα εργάζεται ως συνεργάτης εξυγίανσης και ανάπτυξης επιχειρήσεων. Επίσης είναι επί σειρά ετών συνεργάτης του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.), φορέα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Τέλος, απασχολείται ως εκπαιδευτής ενηλίκων σε θέματα που αφορούν οργάνωση και ανάπτυξη επιχειρήσεων και ασφάλεια τροφίμων.

Πληροφορίες στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κορωναίου 9, τηλ: 2810 302730 φαξ 2810-227189, [email protected] από τις 08:00 έως 15:00 μ.μ. e-mail: [email protected] web: www.katartisi.gr fb:www.facebook.com/KekTechnikesScholes. Αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr