Ρέθυμνο: Εσπερίδα για την Οργανοληπτική αξιολόγηση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti»
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 17:00
– Στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Ρεθύμνου, στα Τρία Μοναστήρια.
Εσπερίδα με θέμα την Οργανοληπτική αξιολόγηση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti” και τους παράγοντες που την επηρεάζουν, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 17:00 στο Ρέθυμνο.
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Ρεθύμνου, στα Τρία Μοναστήρια.
Για τη διοργάνωσή της συνεργάζονται η Περιφέρεια Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και ο Δήμος Ρεθύμνης.
Στις εισηγήσεις θα γίνει αναφορά :
-στις ποιοτικές κατηγορίες και την οργανοληπτική αξιολόγηση του παρθένου ελαιόλαδου με ατομικά δείγματα
και
-στους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιόλαδου το ελαιουργείο και την αποθήκευση, στο διαχωρισμό των παρτίδων, στη διατηρησιμότητα του προϊόντος και στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς.
Εισηγητές θα είναι:
Η Ελευθερία Γερμανάκη, Υπεύθυνη και Επικεφαλής της Ομάδας Δοκιμαστών στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ
Ο Μανώλης Καρπαδάκης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και στη διαχείριση του ποιοτικού ελαιόλαδου, στέλεχος εξαγωγών και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.
Επικοινωνία:
Συντονιστής Έργου: Επικ. Καθηγητής Λευτέρης Αλυσσανδράκης, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, email: [email protected]
Τηλέφωνο: 2810379401
Τεχνική Υποστήριξη Έργου: Έφη Τζαγκαράκη, Γεωπόνος ΤΕ Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, 2810379433, email: [email protected]
Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι:
Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιόλαδου Κρήτης, Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιόλαδου, Σύνδεσμος Ελαιουργών Ν. Ηρακλείου.
Πρόγραμμα εκπαίδευσης ελαιουργών και τυποποιητών Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης:
17:00 – 17:20 Προσέλευση – Χαιρετισμοί
17:20 – 17:30 Παρουσίαση του Έργου “Kriti”
Λευτέρης Αλυσσανδράκης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
17:30-19:00 Ποιοτικές κατηγορίες και οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένου ελαιόλαδου με ατομικά δείγματα
Ελευθερία Γερμανάκη, Υπεύθυνη και Επικεφαλής της Ομάδας Δοκιμαστών στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ
19:00-19:15 Διάλειμμα
19:15-20:45
Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιόλαδου στο ελαιουργείο και την αποθήκευση, διαχωρισμός παρτίδων, διατηρησιμότητα ελαιόλαδου και απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς
Μανώλης Καρπαδάκης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και διαχείριση ποιοτικού ελαιόλαδου, στέλεχος εξαγωγών και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης
20:45-21:00 Συμπεράσματα – Συζήτηση