Πρόεδρος Τριτέκνων Ν.Hρακλείου: «Mας δουλεύουν στο Υπουργείο Οικογένειας – Μοιράζουν επιδόματα αντί για σοβαρό σχέδιο για το δημογραφικό»
Ένα, σοβαρό σχέδιο για το δημογραφικό αντί της πολιτικής των επιδομάτων, που εφαρμόζει το Υπουργείο Οικογένειας, κοροϊδευόντας ουσιαστικά τους πολίτες, ζητά, ο Πρόεδρος των Τρίτεκνων στο νόμο Ηρακλείου Μανώλης Αχλαδιανάκης, όπως ισχυρίστηκε στον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα.
Ο κ. Αχλαδιανάκης, σχολίασε τα πρόσθετα μέτρα στήριξης των νέων γονέων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση σημειώνοντας πως: «Ευχόμουν, το υπουργείο οικογένειας πραγματικά να ακουμπήσει το πρόβλημα της Ελλάδος που είναι το δημογραφικό. Εγώ, δεν θέλω να πω ότι τα μέτρα αυτά είναι αρνητικά με τη συλλογιστική ότι δίνουν κάποια χρήματα στις οικογένειες. Όμως πιστεύω πως με τέτοιες λύσεις δεν ακουμπάνε το δημογραφικό γιατί δεν τους ενδιαφέρει να το λύσουν. Για να γεννήσει ο Έλληνας, πρέπει να υπάρχουν υποδομές, πρέπει να υπάρχει στήριξη και στην οικογένεια. Αυτό το πράγμα δεν φαίνεται πουθενά. Όσο δεν υπάρχει αυτό, στόχος των πολιτικών θα είναι να φέρνουν καραβιές ανθρώπων με την Ελλάδα όμως να χάνεται καθημερινά.»
Για τους παράγοντες που θεωρεί ότι μπορεί να διαμορφώσουν ένα καλύτερο πλαίσιο για το δημογραφικό ο κ. Αχλαδιανάκης, αναφέρει: «Ο στόχος για το δημογραφικό πρέπει να ξεκινά από τα παιδιά που μένουν ελεύθερα, τα παιδιά που δεν μπορούν να παντρευτούν, που δεν έχουν εργασία, που ακόμα και αν βρουν εργασία, δεν είναι σταθερή ή το κόστος ζωής τους είναι πολλαπλάσια του χρήματος που τους δίνει η εργασία τους. Άρα αν δεν ακουμπήσουμε το πρόβλημα, εκεί, και αν δεν δούμε το πώς πραγματικά θα βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να μπουν στη διαδικασία να γεννήσουν, νομίζω ότι το παιχνίδι είναι χαμένο. Αυτό άλλωστε λένε κι οι δημογράφοι όλοι αναφέροντας ότι μέχρι το 2050 θα είμαστε 8 εκατομμύρια και μετά το 200 λέει δεν θα υπάρχουν Έλληνες, αλλά η Ελλάδα θα κατοικείται. Πρέπει να θεσπιστεί ένα δάνειο γάμου, κάνουμε δάνεια, θεσπίσαμε δάνεια για πρώτη κατοικία, άτοκα κλπ, και δεν έχουμε δάνειο γάμου με το οποίο θα λες σαν κράτος στον άλλο, πως σε στηρίζω στα δύο τρια τεσσερα πεντε πρωτα χρονια της ζωης σου προκειμενου να μην αγχωθείς μετά από ένα χρόνο ότι δεν μπορείς να ζήσεις την οικογένεια σου. Το πρώτο σκαλοπάτι λοιπόν είναι αυτό πως τα παιδιά μας τα χουνε μιά αξιοπρεπή εργασία για να μπορούν να μπουν στη διαδικασία του γάμου, αν αυτό δεν γίνει, ότι άλλα ημίμετρα και να πάρουνε η Ελλάδα θα μειώνεται διαρκώς. Η γέννηση πριν το 2011, ήταν πάνω από 100.000. Σύμφωνα τα τελευταία στοιχεία πριν από 10 – 15 μέρες οι γεννήσεις φτάνουν, μόλις τις 72.000.Άρα για μένα σήμερα έπρεπε να υπάρχουν καταρχήν υποδομές για τα ζευγάρια που ήδη έχουνε κάνει παιδιά για να μην κουράζονται, να τρέχουνε να βρούνε παιδικό σταθμό που δεν υπάρχει σήμερα, και να δώσουμε βαρύτητα κάπου για να μπορούμε να ελπίζουμε στο αύριο. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν θεσμικού τύπου μέτρα για τις οικογένειες. Αυτά θα λύσουν το πρόβλημα. Λαμβάνονται ημίμετρα, δηλαδή, τα πληρώνουμε όλα έρχεται η πολιτεία και σου δίνει τα κόλλυβα και το παίζει ότι κάτι έκανε, δίδοντας σου επιδόματα αντί ουσιαστικών θεσμικών μέτρων για τις οικογένειες. Άρα όταν κοντόφθαλμα βλέπουμε το πρόβλημα, δεν το λύνουμε ποτέ.»