Πρόεδρος Τριτέκνων: «Άνθρακας ο θησαυρός για την εξομοίωσή μας με τους Πολύτεκνους»
Άνθρακας ο θησαυρός θεωρεί τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ για την εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Ηρακλείου Μ. Αχλαδιανάκης που μίλησε για το θέμα στον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα.
Ο κ. Αχλαδιανάκης αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ για τους Τριτέκνους σημειώνοντας πως: «Με βρίσκει αντίθετο εντελώς, και αυτός ο πρωθυπουργός, όπως και οι προηγούμενοι, όταν πλησιάζουν εκλογές και όταν πρέπει να μπουν στη Θεσσαλονίκη και να πούνε κάτι, και να βρίσκουν μονίμως και να ψελλίζουν κάποια αστεία πράγματα θεωρώντας ότι αυτά είναι εξομοίωση. Δεν υπάρχει καμία εξομοίωση το έλεγα και προεκλογικά, το έλεγα και μετεκλογικά. Δεν υπήρξε τίποτα τέτοιο, εμείς δεν είμαστε αρνητικοί αν κάτι είναι θετικό για τις οικογένειες μας, αλλά δεν είχε καμία σχέση με την εξομοίωση. Εμείς από μόνοι μας, με εμπορικού τύπου συμφωνία, έχουμε περισσότερα πλεονεκτήματα από ότι μας δίνει η κυβέρνηση. Δηλαδή τι μας είπε προχθές για να κοντολογήσουμε. Το πρώτο που είπε, μίλησε για μεταγραφές ότι οι τρίτεκνοι όπως κι οι πολύτεκνοι. Ξέρετε αν υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια θα πεταχτούν όλοι έξω, γιατί τα μόρια που παίρνανε οι τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι ήταν ένα αν είσαι τρίτεκνος και δύο αν είσαι πολύτεκνος. Ακόμα δεν μας έχουν όμως διευκρινίσει τι ακριβώς γίνεται. Όσον αφορά το θέμα των προσλήψεων που είναι θετικό, αν θέλετε αυτό, απομένει να δούμε αν οι προσλήψεις γίνονται με το νόμο των πολυτέκνων ή γίνεται διαφορετικά. Όλα αυτά θα διευκρινιστούν φαντάζομαι σε μια εγκύκλιο, που θα βγάλει το Υπουργείο. Άνθρακας ο θυσαυρός.»
Για το δια βίου ορισμό της τρίτεκνης οικογένειας ο κ. Αχλαδιανάκης απαντά: «Αυτό είναι θετικό, αν συνοδεύεται ακριβώς και να αποτυπώνεται όπως ο Νόμος των πολυτέκνων. Ξέρετε τα παιδιά των πολυτέκνων, εκεί είναι το ζητούμενο σήμερα με την ανεργία που υπάρχει, διατηρούν την ιδιότητα εσαεί εφόσον ζει έστω κι ο ένας εκ των 2 γονέων. Περιμένουμε να δούμε τι θα νομοθετηθεί, να διευκρινισθούν οι παράγραφοι του νόμου και τότε θα είμαι σε θέση να σας πω αν πραγματικά ισχύει αυτό ή αν πάλι ήταν ένα τέχνασμα στα ψηλά γράμματα να γράφουν κάτι άλλο.»
Για το αν τον ικανοποιεί σαν μια πρώτη ουσιαστική κίνηση για απάντηση απέναντι στο δημογραφικό το μείζον δημογραφικό ζήτημα της χώρας, ο κ. Αχλαδιανάκης σημειώνει: «Το θέμα των πολυτέκνων, θα μπορούσε να λυθεί, αν όπως το 79 όριζαν πως οι πολύτεκνη οικογένεια θεωρείται εκείνη που έχει από 4 παιδιά και πάνω, ενώ τότε ήταν από 5 και πάνω, όριζαν πως κι όσοι έχουν από τρία παιδιά και πάνω θα είναι πολύτεκνοι. Όμως αυτό δεν έχει γίνει, γιατί δεν έχει προσδιοριστεί το δημοσιονομικό κόστος, και δεν έχει διευκρινιστεί διότι, δεν μπαίνουν στη διαδικασία να δούνε σε βάθος τα θέματα.»