Ουρές για τις ταυτότητες: Ιστορίες τρέλας – Οικογένεια δεν πρόλαβε να βγάλει διαβατήρια για να ταξιδέψει!
Συνεχίζονται οι ουρές, η ταλαιπωρία, ο εκνευρισμός και η ατελείωτη αναμονή έξω από το δικαστικό μέγαρο Ηράκλειο από πολίτες οι οποίοι σπέυδουν να αντικαταστήσουν ταυτότητες πριν υποχρεωθούν να υιοθετήσουν τις νέες “τσιπαρισμένες” όπως υποστηρίζουν ταυτότητες.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου Νίκος Καλομοίρης που μίλησε στην εκπομπή “Ψιλά Γράμματα” του Politica 89.8 και την Φιλία Σαριδάκη δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία υπουργική απόφαση που να αφορά τις νέες ταυτότητες και ζήτησε να πρυτανεύσει η λογική καθώς ταλαιπωρούνται ηλικιωμένοι, μητέρες που φτάνουν με καρότσια και μικρά παιδιά στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου και πολίτες που προσέρχονται από τα χαράματα. Σε κάποιες περιπτώσεις επρόκειτο και για “ομάδες ατόμων” που όπως είπε οργανωμένα προσέρχονταν στην Αστυνομία.
Διπλάσιες οι ταυτότητες που εκδίδονται
Όπως ανέφερε ο κ.Καλομοίρης “αυτή τη στιγμή εκδίδονται 70-90 ταυτότητες καθημερινά και οι αστυνομικοί αναγκάζονται να κάνουν υπερωρίες για να εξυπηρετήσουν όσους έχουν πραγματικά ανάγκη να εκδώσουν νέες ταυτότητες. Το προηγούμενο διάστημα εκδίδονταν περίπου 30-40 ταυτότητες , σχεδόν οι μισές...”.
Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν όσοι πραγματικά χρειάζονται διαβατήρια και νέες ταυτότητες όπως για παράδειγμα όσοι δίνουν εξετάσεις ξένων γλωσσών.
Οικογένεια δεν κατάφερε να ταξιδέψει
Ο κ.Καλομοίρης μάλιστα αναφέρθηκε στο παράδειγμα οικογένειας η οποία είχε ανάγκη νέων διαβατηρίων αλλά τελικά δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στο εξωτερικό και άλλαξε εισιτήρια , λόγω του μεγάλου αριθμού πολιτών που “πολιορκεί” το αστυνομικό μέγαρο και των ουρών που διαμορφώνονται για τις ταυτότητες. Το διαβατήριο μάλιστα περιλαμβάνει μια πιο χρονοβόρα διαδικασία με αποτέλεσμα η οικογένεια να αναγκαστεί να αλλάξει σχέδια.
Αστυνομικοί σε ρόλο φωτογράφου
Τέλος ο κ.Καλομοίρης αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα επέλθουν με αστυνομικούς να μπαίνουν σε ρόλο… φωτογράφου για τις νέες ταυτότητες με τις ψηφιακές φωτογραφίες, χαρακτηρίζοντας τις αρμοδιότητες αυτές “πάρεργο” και τονίζοντας ότι δεν είναι δουλειά του αστυνομικού να φωτογραφίζει πολίτες.