“O επαγγελματικός στίβος της κουζίνας δεν είναι τηλεριάλιτι”

Δημοσιεύτηκε στις 04/10/2019 12:34

“O επαγγελματικός στίβος της κουζίνας δεν είναι τηλεριάλιτι”

Για το επεισόδιο ξυλοδαρμού από Σεφ σε εργαζόμενο σε κουζίνα εστιατορίου γνωστού ξενοδοχείου σχολίασε ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Τάσος Παπαδάκης , μέσα από την συχνότητα του Politica89.8 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως στον ίδιο περιήλθαν εις γνώσιν του με διαφορετικό τρόπο τα στοιχεία που αφορούν στο περιστατικό της επίθεσης. 

Δεν τον χτύπησε αλλά τον έσπρωξε ο Σεφ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ν. Ηρακλείου το περιστατικό περιγράφεται διαφορετικά από τους πρωταγωνιστές του, καθώς ο νεαρός εργαζόμενος παραδέχεται ότι δεν χτυπήθηκε αλλά σπρώχθηκε. “Από  ενδιαφέρον για το επάγγελμα και την ιδιότητα μου, ασχολήθηκα με το περιστατικό. Προφανώς και υπάρχει ένταση και πίεση στην δουλειά μας, το συγκεκριμένο άτομο πάντως που έχει καταγγελθεί πως χτύπησε τον συνεργάτη του, το γνωρίζω  προσωπικά και δεν διαθέτει στο χαρακτήρα του τις συμπεριφορές που του καταλογίζουν. Οι πιέσεις υπάρχουν ειδικά στην κουζίνα που ο όγκος δουλειάς είναι μεγάλος και οι θερμοκρασίες υψηλές”.

Ο χώρος της κουζίνας δεν είναι τηλεριάλιτι

Σχολιάζοντας τον αυξημένο αριθμό περιστατικών έντασης και επιθέσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό ο κ. Παπαδάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: ” Τα τελευταία χρόνια οι εκπομπές μαγειρικής και τα τηλεριάλιτι δίνουν μία διαφορετική εικόνα κι ένα λανθασμένο μήνυμα από την σκληρή και ανταγωνιστική πραγματικότητα που οι επαγγελματίες βιώνουν μες στον χώρο. Σεφ δεν γίνεσαι επειδή τελειώνεις μία σχολή διετούς φοίτησης ούτε επειδή μαθαίνεις να “στολίζεις” σωστά τα πιάτα. Στην χώρα μας η γαστρονομία έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη κι ο στίβος της καθημερινότητας μας χαρακτηρίζεται από σκληρή εργασία και δύσκολες συνθήκες, κάτι που τα παιδιά που μπαίνουν για πρώτη φορά στο επάγγελμα δείχνουν να το αγνοούν και συχνά μάλιστα να το εγκαταλείπουν. Ειδικά μάλιστα όταν αντιλαμβάνονται πως ένα 8ωρο στην κουζίνα ενός εστιατορίου δεν είναι το ίδιο ελκυστικό όπως ένα επεισόδιο τηλεμαγειρικής”