Ο Β. Κεγκέρογλου κατέθεσε στην βουλή το ψήφισμα του ΔΣ Ιεράπετρας για το τμήμα φυσικοθεραπείας
Στη Βουλή η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ Ιεράπετρας για την αναστολή λειτουργίας του νεοϊδρυθέντος τμήματος Φυσικοθεραπείας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης.
Αναφορά στη Βουλή προς το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ Ιεράπετρας για την αναστολή λειτουργίας του νεοϊδρυθέντος τμήματος Φυσικοθεραπείας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κεγκέρογλου έχει καταθέσει και επίκαιρη ερώτηση.
Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:
Η απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. να καταργήσει συλλήβδην 38 νέα Τμήματα των Πανεπιστημίων με έναρξη λειτουργίας τα επόμενα χρόνια, έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να τα ιδρύσει χωρίς ουσιαστική μελέτη και ενιαίο σχέδιο.
Επιβεβαιώνονται οι φόβοι που είχαμε εκφράσει ότι η εκπαίδευση θα συνεχίσει να είναι αντικείμενο κομματικού ανταγωνισμού, πόλωσης και σκοπιμοτήτων, αντί για πεδίο γόνιμης διαβούλευσης και σύνθεσης ιδεών και προτάσεων ώστε η εκπαίδευση στην Ελλάδα να κάνει ένα μεγάλο άλμα μπροστά για να υπερβεί τη φθορά, να καλύψει το χαμένο χρόνο και να συγχρονιστεί με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.
Ιδιαίτερα για την Κρήτη, η απογοήτευση για την απόφαση του Υπουργείου ήταν μεγάλη, αφού προχωρεί σε αναστολή έξι (6) Τμημάτων χωρίς καμία ενημέρωση, διάλογο και μελέτη.
Συγκεκριμένα είχαν δρομολογηθεί τα Τμήματα: α) Χημικών Μηχανικών με έδρα τα Χανιά, β) Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με έδρα το Ηράκλειο, γ) Μηχανικών Βιοϊατρικής με έδρα το Ηράκλειο, δ) Μουσικών Σπουδών με έδρα το Ρέθυμνο, ε) Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με έδρα τον Άγιο Νικόλαο και στ) Φυσικοθεραπείας με έδρα την Ιεράπετρα.
Επειδή η μετάπτωση των αποφάσεων για την εκπαίδευση από το ένα άκρο στο άλλο δεν συμβάλει στην διαμόρφωση μιας εθνικά αναγκαίας πολιτικής για την παιδεία και επειδή τόσο η ίδρυση όσο και η κατάργηση Τμημάτων θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα μελέτης και σχεδιασμού
Ερωτάσθε κε Υπουργέ:
- Προτίθεστε πριν από τις τυχόν νομοθετικές ρυθμίσεις να θέσετε το θέμα της ίδρυσης ή και κατάργησης Τμημάτων στο Εθνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και στην Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση;
- Προτίθεστε να ζητήσετε από τα θεσμικά όργανα των αντίστοιχων Πανεπιστημίων τεκμηρίωση για την ανάγκη λειτουργίας, τη βιωσιμότητα καθώς και την δυνατότητά τους να την υποστηρίξουν ή και γνώμη αναστολής λειτουργίας συγκεκριμένων Τμημάτων ;