Νεκτ. Μωυσάκης: Έλλειψη 30% σε προσωπικό κουζίνας στα ξενοδοχεία
Έλλειψη που αγγίζει το 30% παρατηρείται φέτος στο προσωπικό κουζίνας των ξενοδοχειακών μονάδων και στην εστίαση, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εκπομπή “Δημοσίως” του politica 89.8 ο κ. Νεκτάριος Μωυσάκης, πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων- Ζαχαροπλαστών και Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.
Μάλιστα όπως αναφέρει, διενεργούνται ακόμα και “πλειοδοσίες” στα μεροκάματα προκειμένου κάποιοι από του επιχειρηματίες να στελεχώσουν τις κουζίνες τους με έμπειρο προσωπικό!!
Εκείνο που επίσης απασχολεί τόσο το διοικητικό συμβούλιο όσο και τους ίδιους τους εργαζόμενους , είναι τι θα γίνει αφού στο πικ της σεζόν θα πιεστούν να κάνουν υπερωρίες που μπορεί να μην πληρωθούν ποτέ και να παρατηρηθούν φαινόμενα σωματικής εξάντλησης και λιποθυμιών!!
Ακούστε τον κ. Μωυσάκη: