Νέες υποσχέσεις για την Παιδοψυχιατρική κλινική – Τι ανακοίνωσε ο Δ. Βαρτζόπουλος

Δημοσιεύτηκε στις 25/09/2024 15:26

Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας κ.Βαρτζόπουλου στο ΠΑΓΝΗ αφού σημαδεύτηκε από επεισόδια.

Παρά την ένταση και τις αντεγκλήσεις με τους εργαζομένους που ζήτησαν συνάντησή μαζί του, ο υφυπουργός συνέχισε το πρόγραμμά του και παρουσίασε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου τον σχεδιασμό για την ψυχική υγεία. Όπως εξήγησε ο υφυπουργός πλέον δημιουργείται ένα Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. Οι κύριοι λόγοι όπως είπε είναι να υπάρχει δίκτυο με εξειδικευμένο προσωπικό και να υπάρχει μια καλύτερη διακίνηση των περιστατικών υπό ενιαίο επιστημονικό συμβούλιο.

Υποσχέσεις για την Παιδοψυχιατρική κλινική
Yποσχέθηκε ακόμη σταδιακά δύο θέσεις καθηγητών στην Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ. Όπως ανέφερε « έχουμε δρομολογήσει ήδη την μετατροπή ακόμη μια θέσης επιμελητή σε θέση ΔΕΠ γιατί οι θέσεις ΔΕΠ είναι περισσότερο ελκυστικές αλλά και γιατί πρόκειται για πανεπιστημιακή κλινική».

Για τη συνάντηση που ζήτησαν μαζί του οι εργαζόμενοι, ο υφυπουργός σημείωσε πως δεν αποδέχτηκαν την πρότασή του.

Καταγγελίες για ράντζα
Νωρίτερα χθες το Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ κατήγγειλε πως ” η σημερινή εικόνα της ψυχιατρικής κλινικής που νοσηλεύει 33 ασθενείς με δύναμη 23 και η μονάδα οξέων με δύναμη 10 ασθενείς νοσηλεύει 13 ,(σε συνέχεια των προηγούμενων ημερών) αποδεικνύει ότι για το υπουργείο υγείας και την κυβέρνηση η ασφάλεια ,η αξιοπρέπεια ,για ασθενείς και εργαζόμενούς δεν αποτελεί προτεραιότητα της. Τα ράντζα έχουν φτάσει μέχρι την είσοδο Την Κυριακή ανοίχτηκε (η κλειστή Πδψ για να μπουν ασθενείς)“.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook