Κ. Βαρβεράκης: Τρέχουν οι αιτήσεις εγγραφών στο Μουσικό σχολείο Ηρακλείου
Στις εγγραφές για το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου που αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τις 31 Μαΐου, αναφέρθηκε μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, ο διευθυντής του σχολείου Κώστας Βαρβεράκης.
Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι οι αιτήσεις για την εγγραφή μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού στην Α’ Γυμνασίου για το σχολ. έτος 2021-2022, θα γίνονται δεκτές ως 31 Μαΐου 2021. Οι Αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Σχολείου www.mousiko.gr ή απ’ ευθείας στο σύνδεσμο http://goo.gl/forms/EFKUP4fp3e.
Το Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο & Λύκειο), βρίσκεται στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών και η είσοδός του είναι ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Δημαρχείου Χερσονήσου. Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι το Σχολείο απευθύνεται σε όλους τους μαθητές. Οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να έχουν μουσικές γνώσεις, ούτε να γνωρίζουν κάποιο μουσικό όργανο εκ των προτέρων. Όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας διδάσκονται κανονικά, όπως σε κάθε άλλο Γυμνάσιο και Λύκειο της χώρας, απλώς διδάσκονται επιπλέον 13 ώρες την εβδομάδα μαθήματα μουσικής παιδείας και μουσικά όργανα.
Η σίτιση και η μετακίνηση των μαθητών παρέχονται δωρεάν. Μαθητής που φοιτά σε Μουσικό Σχολείο μπορεί να πάρει μετεγγραφή όποτε επιθυμεί σε άλλο Γυμνάσιο ή Λύκειο, το αντίστροφο όμως γίνεται μόνο με εξετάσεις. Περισσότερες πληροφορίες στο www.mousiko.gr και στο τηλ. 2810-761696.
Γιατί να φοιτήσει το παιδί μου στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου;
➢ Γιατί θα διδαχτεί μουσική δωρεάν σε ατομικά μαθήματα δύο ή και τριών μουσικών οργάνων.
➢ Γιατί μπορεί ένα παιδί να ξεκινήσει το μουσικό του ταξίδι, χωρίς προαπαιτούμενες μουσικές γνώσεις.
➢ Οι δοκιμασίες για την Α’Γυμνασίου (Ιούνιος 2021) περιλαμβάνουν μουσικά παιχνίδια ανίχνευσης κλίσεων, όχι γνώσεων.
➢ Γιατί είναι είναι ένα δημοκρατικό σχολείο που απευθύνεται σε όλους, χωρίς ελιτισμούς, διαχωρισμούς οικονομικούς/κοινωνικούς/πολιτισμικούς.
➢ Γιατί προάγει το θετικό κλίμα, τη συνεργασία, την κοινωνική και βιωματική μάθηση, μέσα από την αλληλεπίδραση μικρών και μεγάλων παιδιών, στα μουσικά σύνολα (ορχήστρες, χορωδίες, μπάντες κτλ).
➢ Γιατί παίζουμε μουσική, στις αυλές και στα μουσικά σύνολα. Ταξιδεύουμε και στις δύο ‘όχθες του ποταμού’, τόσο στην Ευρωπαϊκή, όσο και στη βυζαντινή/παραδοσιακή μουσική (μαθήματα θεωρίας και πράξης)
➢ Γιατί παρέχεται δωρεάν σίτιση και μεταφορά από και προς το σχολείο.
➢ Γιατί διδάσκονται ισότιμα τα μαθήματα γενικής και μουσικής παιδείας.
➢ Γιατί οι έφηβοί μας δημιουργούν ταυτότητα μέσα στη μουσική και τα συναισθήματα αυτοπεποίθησης και ικανοποίησής τους ενισχύονται. Φαινόμενα παραβατικότητας, σχολικής βίας, bullying, δεν παρατηρούνται σε αυτά τα σχολεία.
➢ Γιατί η εκμάθηση μουσικών οργάνων επιταχύνει τις γνωστικές, γλωσσικές, κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες των παιδιών.
➢ Γιατί συμμετέχουν τα παιδιά σε συναυλίες, μουσικά φεστιβάλ, πολιτιστικές ανταλλαγές, προγράμματα Εrasmus, εκπαιδευτικά συνέδρια.
➢ Γιατί μπορούν να ακολουθήσουν πανεπιστημιακές σπουδές, τόσο στη Μουσική,όσο και σε σχολές μη μουσικής κατεύθυνσης.
➢ Γιατί τα παιδιά μας μπαίνουν και βγαίνουν από αυτό το ταξίδι χαρούμενα, γεμάτα, πιο.. φωτεινά!!!