Μ. Φανιουδάκη :”Το προσφυγικό δεν έχει κομματική ταυτότητα”

Δημοσιεύτηκε στις 01/11/2019 19:59

Μ. Φανιουδάκη :”Το προσφυγικό δεν έχει κομματική ταυτότητα”

Το προσφυγικό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι Εθνικές παρελάσεις αποτέλεσαν το πεδίο συζήτησης μεταξύ του Γιώργου Παπαδάκη και της έγκριτης δικηγόρου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Μαρίνας Φανιουδάκη, στον Politica89.8 

Αναφερόμενη στις πρώτες 120 μέρες διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία η κ. Φανιουδάκη, απαντά πως:  “Αρχικά είχα επιφυλάξεις κι εγώ για τον τρόπο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο μέχρι στιγμής έχω εκπλαγεί με το πόσο συγκροτημένος φαίνεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, ήταν έτοιμος να κυβερνήσει και φάνηκε από τις πρώτες μέρες. Σε αντίθεση με την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 κι έπειτα. Έχει βάλει τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις και τα ανάλογα Υπουργεία. Οι κυβερνήσεις έχουν μία συνέχεια οπότε είναι λογικό να φαίνεται πως ακολουθεί την πεπατημένη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, και με την ίδια λογική θα μπορούσα να πω πως ο κ. Τσίπρας ακολούθησε την πεπατημένη του κ. Σαμαρά.”

Η κ. Φανιουδάκη σχολίασε το γεγονός πως αλλοδαποί κράτησαν την σημαία στις Ελληνικές παρελάσεις και συμπεριφέρθηκαν όπως αρμόζει σε Έλληνες πολίτες. “Μετά από αρκετά χρόνια είδαμε να κρατούν την σημαία οι άριστοι μαθητές κάτι το αξιέπαινο για τους άριστους μαθητές είτε πρόκειται για Έλληνες είτε για αλλοδαπούς,” ανέφερε η κ. Φανιουδάκη, συμπληρώνοντας πως: “είναι ανόητο να ασχολούμαστε με τα παιδιά της Νέας Χαλκηδόνας, που δεν ντράπηκαν να εκδηλώσουν την όποια επανάσταση τους την ημέρα της παρέλασης και να μην ασχοληθούμε με αλλοδαπούς αξιέπαινους που εντάσσονται στην κοινωνία και τιμούν την χώρα και τον τόπο μας.”

Όχι στην γκετοποίηση των προσφύγων

“Πιστεύω πως πρέπει οι πρόσφυγες να ανακατανεμηθούν σε όλη την χώρα, δεν είναι σωστό να βρίσκονται στοιβαγμένοι και ταλαιπωρημένοι σε γκέτο και δομές όπως στα ανατολικά νησιά της Ελλάδας που μοιάζουν με στρατόπεδα. Γι αυτό κι επικροτώ την απόφαση του δήμου να δεχτεί πρόσφυγες μέσω προγράμματος φιλοξενίας εντάσσοντας τους στο σύνολο της κοινωνίας, προσφέροντας τους στέγη. Δεν χρειάζεται η γκετοποίηση για να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό, χρειάζεται να υπάρχουν οι δομές και τα προγράμματα φιλοξενίας για τους ανθρώπους αυτούς ώστε να ενταχθούν ομαλά και στην Ελληνική κοινωνία.”

Το προσφυγικό δεν έχει κομματική ταυτότητα

“Πολλά νησιά που υπάρχουν δομές φιλοξενίας προσφύγων, αποτελούν τουριστικούς προορισμούς όπως την Κρήτη, πράγμα που σημαίνει πως δεν νοείται από κανένα κόμμα και καμία παράταξη του νησιού μας να ακούγονται απόψεις τύπου, δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε πρόσφυγες στην Κρήτη, γιατί αποτελεί τουριστικό προορισμό. Τουριστικοί προορισμοί είναι και τα υπόλοιπα νησιά της χώρας που φιλοξενούν μεγάλες προσφυγικές ροές. Το προσφυγικό δεν πρέπει να έχει πολιτική και κομματική ταυτότητα.”