M. Aντωνακάκη: «Βιώνουμε την Μεγάλη Παρασκευή της Εστίασης – Να στηριχθούν αναλογικά του τζίρου τους οι επιχειρήσεις»
Το κλίμα που επικρατεί σήμερα στον κλάδο της εστίασης, αλλά και την αγορά γενικότερα που φαίνεται να έχει συμπαρασυρθεί από τα νέα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση, περιέγραψε στον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου Αντωνακάκη Μαρία.
«Ζούμε την Μεγάλη Παρασκευή, αντί της προπαραμονής Πρωτοχρονιάς. Ο κόσμος κι οι επιχειρηματίες έχουν επηρεαστεί ψυχολογικά από τα νέα μέτρα, υπάρχει στεναχώρια, παγωμάρα, περιμένουμε να δούμε πως θα κυλήσει η αυριανή μέρα με αγωνία. Aυτό φαίνεται να έχει επηρεάσει την αγορά γενικότερα καθώς σήμερα έπρεπε να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη κινητικότητα ακόμα και στα καταστήματα. » ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται πως:
- Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Εξαίρεση η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα, με όλες όμως τις παραπάνω απαγορεύσεις. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.
Σε ότι αφορά τα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις κι εργαζόμενους η κ. Αντωνακάκη, ανέφερε πως: «Η εστίαση που υπολειτουργεί θα πρέπει να υποστηριχθεί επίσης μαζί με το μέρος της εστίασης που είναι κλειστή. Το μέρος της κάθε επιχείρησης που υπολειτουργεί θεωρούμε πως θα πρέπει να φανεί μέσω καταβολής αποζημίωσης του τζίρου της συγκεκριμένης ημέρας σε σχέση με τα προηγούμενα έτη που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά.
Δεν θέλαμε να προχωρήσουμε σε απολύσεις, δεν θέλουμε οι συνεργάτες κι οι εργαζόμενοι μας να μείνουν άνεργοι, είμαστε ικανοποιημένοι με το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας με αποζημίωση ειδικού σκοπού αλλά και με την επέκταση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. »
Ακούστε την κ. Αντωνακάκη: