Λάμπρος Αντωνόπουλος: Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να αλλάξει για να πάει μπροστά
Εξω από τα δόντια και χωρίς περιστροφές τα είπε το Μέλος Κ.Π.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. και Μέλος Κ.Π.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λάμπρος Αντωνόπουλος, που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη στον politica 89.8 fm, όπου αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις με τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, λέγοντας πως δεν μπορεί να είναι κάποιος ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τα ποσοστά που συγκέντρωσε το ΚΙΝΑΛ.
Δεν χαρίστηκε βεβαίως στην πρόεδρο κ. Φώφη Γεννηματά για τους χειρισμούς της στο θέμα της απομάκρυνσης του Ευάγγελου Βενιζέλου από το κίνημα λίγες ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση, αλλά στην διαμάχη που ξέσπασε με τον Ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη που προσφέρθηκε να βοηθήσει κάτι που δεν δέχθηκε η πρόεδρος.
Καταπέλτης όμως ήταν ο Λάμπρος Αντωνόπουλος και για το θέμα του τρόπου λειτουργίας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας πως πλέον δεν παίζει κανένα ρόλο με τον τρόπο που λειτουργεί, αφού όπως είπε:” Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζει η Αθήνα και κάποια βουλευτικά γραφεία ποιοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στο νομό Ηρακλείου. Απόψεις και ανησυχίες μεγάλου κομματιού της παράταξης στο Ηράκλειο εκφράζω αυτή την στιγμή, που έχει σοβαρά ζητήματα να λύσει η παράταξη του ΚΙΝΑΛ και μας περιμένει στην γωνία ο κόσμος του Ηρακλείου” σημείωσε ο κ. Αντωνόπουλος.
Αναλυτικότερα ο κ. Αντωνόπουλος ανέφερε: “Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα, κάναμε μία κακή διαχείριση, έγιναν λάθη κι αντί να αξιοποιήσουμε τα ποιοτικότερα στελέχη περάσαμε σε ένα διαμοιρασμό.
Έγιναν λάθη, ακόμα και η κα Γεννηματά έκανε λάθος να διαιρεί το κόμμα 15 μέρες πριν από τις εκλογές όπως έγινε με τον Βενιζέλο και τον Ν. Ανδρουλάκη με τον οποίο είχε έρθει σε κόντρα μετά τις ευρωεκλογές.
Πολλά στελέχη κούνησαν το δάχτυλο στην νεολαία και τις χρέωσαν ευθύνες που δεν έπρεπε ακόμα και για το εκλογικό αποτέλεσμα, ως νέα γενιά δεν θέλω να βλέπω το ΠΑΣΟΚ στα ποσοστά του 5 και 6%.
Πρέπει να κάνουν όλοι πίσω και πρέπει νέες απόψεις και νέες ιδέες να εκφραστούν ώστε να αναγεννηθεί η ιστορική αυτή παράταξη. Ακόμα πιστεύω ότι τα κόμματα δεν πρέπει να στηρίζονται και να μεταβιβάζονται σε τζάκια και οικογένειες. Θέλουμε ένα κόμμα που να απευθύνεται στο δημοκρατικό κέντρο με νέες ιδέες αντιλήψεις και πρόσωπα.
Οφείλουμε να σεβαστούμε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και να κάνουμε ακόμα κι ένα συνέδριο. Προφανώς πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί ως το προς ποια στελέχη θα εισέρχονται από εδώ και πέρα στο ΚΙΝΑΛ . Μπορεί στο ΚΙΝΑΛ να είναι πολλοί πολιτικοί σχηματισμοί αλλά ο βασικός πυλώνας είναι το ΠΑΣΟΚ και πρέπει να αναδειχθεί εκ νέου το ΠΑΣΟΚ. Έχουμε ανάγκη από καθαρούς ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, δεν έχουμε ανάγκη από τυχοδιώκτες.Αν είναι να χάσουμε στελέχη τα οποία θα πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορώ να πω ότι φοβάμαι μπορώ να πω ότι θα ανακουφιστώ γιατί στην παράταξη δεν έχει κάποιος θέση που είναι τυχοδιώκτης”.
Αλλωστε σε πρόσφατο άρθρο του μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνόπουλος τόνιζε:
Το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να γίνει ένα ΚΚΕ του Κέντρου που απομονωμένο στα μικρά ποσοστά του θα πορεύεται στο μέλλον…. Οφείλει να γίνει ένα μεγάλο κόμμα, σύγχρονο, προοδευτικό, ευρωπαϊκό που με τομές και ρήξεις τόσο σε πολιτικό όσο και οργανωτικό επίπεδο θα δώσει την ανάσα και την διέξοδο στου Έλληνες πολίτες με πραγματικά προοδευτικές αντιλήψεις αναζητούν τα τελευταία χρόνια.
Η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι να πρωταγωνιστεί και όχι να σέρνεται πίσω από τις πολιτικές εξελίξεις… ας κάνουμε όλοι μας αυτό που πρέπει απέναντι στην παράταξη βάζοντας πάνω από το προσωπικό, το συλλογικός συμφέρον…
Μόνο τίτλος το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Αναφορά έγινε στην εκπομπή για την μετονομασία του ΤΕΙ Κρήτης σε Μεσογειακό Πανεπιστήμιο από τον κ. Αντωνόπουλο που και ο ίδιος έχει αποφοιτήσει από αυτό τονίζοντας την αδικία που γίνεται εις βάρος των απόφοιτων Μηχανικών:
Το πως θα γίνει η μετάβαση από ΤΕΙ σε ΕΛΜΕΠΑ είναι μεγάλο ζήτημα.
Πολλοί έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ, ωστόσο πρέπει να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα, αν δεν γίνει αυτό θα πρόκειται για μία απλή αλλαγή ταμπέλας.
Θα πρέπει να κατοχυρώσουμε και να ισχυροποιήσουμε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο αν κατοχυρώσουμε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο τότε ναι ας υπάρξουν και ιδιωτικά πανεπιστήμια”.