Ξενοδοχεία & λειψυδρία: Θαλασσινό νερό στις πισίνες – Καλούν ακόμη και βυτιοφόρα

Δημοσιεύτηκε στις 11/05/2023 15:48

Ξενοδοχεία & λειψυδρία: Θαλασσινό νερό στις πισίνες – Καλούν ακόμη και βυτιοφόρα

Με προσοχή και φειδώ γίνεται ήδη η διαχείριση νερού στις ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού καθώς το καλοκαίρι όπως έχει ανακοινωθεί έρχονται έκτακτα μέτρα για τους δημότες λόγω των μειωμένων βροχοπτώσεων και οι οδηγίες έχουν ήδη διαβιβαστεί και στα καταλύματα.

Το θέμα τέθηκε πρόσφατα και σε εκδήλωση του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων καθώς είναι θέμα που “καίει” εν όψει της τουριστικής χρονιάς, με ρεκόρ επισκεπτών για την Κρήτη.

Θαλασσινό νερό σε πισίνες και γεωτρήσεις
Όπως σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή “Ψιλά Γράμματα” του Politica 89.8 και την Φιλία Σαριδάκη ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Σφακιανάκης “προσπαθούμε να προσαρμοζόμαστε και να παίρνουμε τα μέτρα μας έγκαιρα ώστε να αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις. Για παράδειγμα να φροντίσουμε να βάλουμε μειωτήρες πίεσης στα ντους και στις βρύσες στις μπαταρίες στα μπάνια. Θα κάνουμε συστάσεις στους πελάτες να μην αφήνουν βρύσες ανοιχτές και να χρησιμοποιούν το νερό με συνετό τρόπο. Σε πολλές πισίνες θα μπορούσε να μπει και θαλασσινό νερό για παράδειγμα, κάποια ξενοδοχεία ήδη χρησιμοποιούν θαλασσινό νερό και είναι μεγάλη η ποσότητα νερού που μπορούν να εξοικονομήσουν με αυτόν τρόπο. Βέβαια χρειάζονται οι κατάλληλες υποδομές, δε μπορεί να μπει σε οποιαδήποτε πισίνα. Επίσης πολλά ξενοδοχεία έχουν γεωτρήσεις“.

 

“Nερό με βυτιοφόρα”
Μάλιστα στο ερώτημα αν και στο παρελθόν ξενοδοχεία έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα να μην έχουν εξασφαλίσει την ποσότητα νερού που χρειάζονται, ο κ.Σφακιανάκης απάντησε ότι “έχει συμβεί πολλές φορές και παίρνουμε νερό με βυτιοφόρα. Αναγκαζόμαστε έτσι να συμπληρώσουμε τις ποσότητες που λείπουν. Το κόστος αναγκαστικά επωμίζεται ο ξενοδόχος“.

Ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων ανέφερε ότι αυτή την περίοδο οι κρατήσεις είναι σε χαμηλότερο επίπεδο όπως συμβαίνει συνήθως πριν το καλοκαίρι και επανέλαβε ότι τεράστια είναι η έλλειψη προσωπικού, σε βαθμό μάλιστα, κάποια τμήματα ξενοδοχείων να μην μπορούν να ανοίξουν.