Κ. Κώτσογλου: Κάθε βδομάδα και καλύτερα ο τουρισμός στην Κρήτη- Να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος στην επιστροφή στη χώρα του
Κάθε βδομάδα και καλύτερα αναμένεται να πηγαίνει ο τουρισμός στην Κρήτη σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Kυριάκος Κώτσογλου επισημαίνοντας πως δεν πρέπει να ταλαιπωρείται ο κόσμος στην επιστροφή στη χώρα του.
Κάθε εβδομάδα για τον τουρισμό του νησιού θα είναι καλύτερη. Είμαστε ένας προορισμός από τους κορυφαίους του κόσμου, είμαστε ένα ασφαλής προορισμός αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι το πότε θα ανέβουν τα νούμερα στις κρατήσεις κι αν θα ξεπεράσουμε με αυτά την περυσινή χρονιά και πόσο κοντά θα είμαστε στην προπέρσινη.
Ο κ. Κώτσογλου, αναφέρθηκε στα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για την είσοδο ενός επισκέπτη σε μια χώρα αλλά και κυρίως στις ενέργειες που καλείται να κάνει κανείς φεύγοντας από την χώρα που επισκέφθηκε για τη χώρα που ζει, διαμένει κι εργάζεται. Θεωρεί πως δεν πρέπει να υπάρχουν υπερβολικοί περιορισμοί κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών στις χώρες τους.
Ο κ. Κώτσογλου, αναφέρθηκε στη λύση για το σοβαρό θέμα του μπουφέ που πέρυσι δημιούργησε πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία κυρίως των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων. Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί, «από φέτος οι πελάτες των ξενοδοχείων θα μπορούν να σερβίρονται μόνοι τους στο μπουφέ και όχι με τη βοήθεια του προσωπικού του ξενοδοχείου, όπως γινόταν πέρυσι που δημιουργούσε προβλήματα καθυστερήσεων στη διάρκεια της εξυπηρέτησης των πελατών. Έτσι τα ξενοδοχεία που διαθέτουν μπουφέ, υποχρεούνται με τα επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα να παρέχουν απολυμαντικό χεριών στην είσοδο του μπουφέ, αλλά και ταυτόχρονος έλεγχος ότι αυτό γίνεται από τους πελάτες. Την ίδια στιγμή, υποχρεωτική είναι η τοποθέτηση διαχωριστικού προστατευτικού στα φαγητά κλπ, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα οι πελάτες να προμηθεύονται γάντια μιας χρήσης προκειμένου να πιάσουν τη λαβίδα κλπ. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η λειτουργία του καθιστικού – χώρου τραπεζαρίας για άλλες δραστηριότητες, εκτός αυτής της εστίασης.»
Μεταξύ άλλων ο κ. Κώτσογλου, αναφέρθηκε στα σεμινάρια της Περιφέρειας γύρω από τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους χώρους εργασίας των πολιτών του νησιού και στον αριθμό των κρουσμάτων του νησιού που πρέπει να μειωθούν περαιτέρω.