Η θερμομέτρηση “τσίμπησε” ασθενείς στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ηρακλείου
Το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν οι φωνές αμφισβήτησης για τη χρησιμότητα της υποχρεωτικής θερμομέτρησης όσων εισέρχονται σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται ο Δήμος Ηρακλείου.
Είτε γιατί κάποιοι πιστεύουν οτι είναι ανώφελο, είτε γιατί θεωρούν οτι η διαδικασία απλά προκαλεί χρονοτριβή στο πρόγραμμα τους, συγκλίνουν στο γεγονός οτι η θερμομέτρηση είναι περιττή.
Όμως τα γεγονότα έρχονται να δώσουν την απάντηση τους. Από την ημέρα που επαναλειτουργούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, βάσει του οποίου εφαρμόζεται και η διαδικασία της θερμομέτρησης, οι υπάλληλοι των αθλητικών εγκαταστάσεων ¨τσίμπησαν¨ αθλητές, αθλούμενους ακόμη και διοικητικό προσωπικό με απαγορευτικά -για την είσοδο τους- υψηλή θερμοκρασία.
Σε τουλάχιστον τέσσερις καταγεγραμμένες περιπτώσεις διαπιστώθηκε εμπύρετη κατάσταση και δεν επετράπη η είσοδος.Ενώ δεν έλειψαν και περιστατικά εισερχομένων που παρουσίασαν υψηλότερη από το επιτρεπόμενο θερμοκρασία(δέκατα) χωρίς να μπορούν να το εξηγήσουν αφού δεν ένιωθαν καμιά άλλη δυσφορία και διαπιστώθηκε οτι είτε λόγω των συνθηκών είτε λόγω της πίεσης κατά την είσοδο τους είχαν κοινώς…φουντώσει θερμοκρασιακά .Σε αυτές τις περιπτώσεις ζητήθηκε να παραμείνουν εκτός εγκαταστάσεων και να επιστρέψουν μετά από 20 λεπτά περισσότερο ήρεμοι για να αποδειχθεί οτι όντως η θερμοκρασία τους είχε επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.
Πάντως ανεξάρτητα από τα αίτια, η θερμομέτρηση τελικά αποδεικνύεται όχι και τόσο μάταιη αφού ο αποκλεισμός των εμπύρετων περιστατικών (ανεξάρτητα αν νοσούν ή όχι από τον covid19) , κατά γενική ομολογία ,πέρα όλων των άλλων ,βοηθάει στον περιορισμό της διασποράς των ιώσεων μέσα στις αθλητικές εγκαταστάσεις.