Η ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Κρήτη / Kriti” από την Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.
Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, διοργανώνουν εσπερίδα για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “ Κρήτη / Kriti” η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024, στις 17:00 μ.μ, στο Αμφιθέατρο «ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ», στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι: Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, Σύνδεσμος Ελαιουργών Ν. Ηρακλείου.
Αντικείμενο της εκπαίδευσης θα αποτελέσει η παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Τα ειδικότερα θέματα που θα αναπτυχθούν θα είναι η ποιότητα του ελαιόλαδου και οι παράγοντες που την επηρεάζουν.
Ομιλητές της εκπαίδευσης θα είναι:
Λευτέρης Αλυσσανδράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.
Φίλιππος Βερβερίδης, Καθηγητής Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας Φυτών,Επιστ. Υπεύθ. Cluster/ΣΣΚ AIM-HQ OIL, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Ελευθερία Γερμανάκη, Υπεύθυνη και Επικεφαλής της Ομάδας Δοκιμαστών στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ.
Γιώτα Ψειροφωνιά, Επιστημονική Συνεργάτιδα, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.
Μανώλης Καρπαδάκης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και διαχείριση ποιοτικού ελαιόλαδου, στέλεχος εξαγωγών και Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.
Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης αναφέρει: Η εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών μας αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης. Μέσα από μια καλή συνεργασία με τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα, εφοδιάζουμε τους παραγωγούς με σημαντικές επιπλέον γνώσεις που στόχο έχουν μια ανθεκτική, βιώσιμη αειφόρο καλλιέργεια της ελιάς αλλά και ένα προϊόν ποιοτικό, ασφαλές, ικανό να κερδίσει την υπεραξία που του αναλογεί.