Η Κρήτη τιμάται στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη

Δημοσιεύτηκε στις 05/08/2019 12:26

Η Κρήτη τιμάται στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη

Για το επιτυχημένο 9ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών μίλησε ο πρώην πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και επίτιμος πρόξενος Λουξεμβούργου Γιώργος Αεράκης στον Politica 89.8 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη. 

“Χάρηκα πραγματικά τόσο για το αντάμωμα των Κρητών του εξωτερικού που με επιτυχία διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε φέτος στο Ηράκλειο, όσο όμως και για την επαφή μου με τον λαμπρό επιστήμονα Κωνσταντίνο Δασκαλάκη ο οποίος τιμήθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών κι ήταν μεγάλη η έκπληξη να διαπιστώνω προσωπικά πως αυτό το νέο παιδί που διαπρέπει σε ένα από τα δυσκολότερα πανεπιστήμια του κόσμου συνομίλησε, φωτογραφήθηκε και αγκαλιάστηκε με δεκάδες κόσμου που ήθελε να τον γνωρίσουν από κοντά. Αυτή είναι η Κρήτη μας και με αυτούς τους Έλληνες διαπρέπουμε στο εξωτερικό ως χώρα

Ο Δασκαλάκης δεν είναι ένας, είναι κι άλλοι Έλληνες σαν τον Δασκαλάκη

“Εκείνο που αξίζει αναφοράς είναι πως όλα αυτά τα χρόνια που εργάστηκα στο εξωτερικό είχα την τύχη και την ευκαιρία να συνεργαστώ και να γνωρίσω δεκάδες Έλληνες με σπουδαία βιογραφικά και ικανότητες που διαπρέπουν”, δήλωσε στον Politica89.8 ο κ. Αεράκης και οφείλουμε όλοι να εργαστούμε τόσο στην διατήρηση της επαφής με αυτούς του εξαιρετικούς επιστήμονες στον τόπο μας αλλά και του επαναπατρισμού τους . Γνωρίζω βέβαια πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει, καθώς οι Έλληνες ήταν πάντα πολίτες αυτού του κόσμου αλλά ξέρετε, η Ελλάδα, η Κρήτη έχει όλα εκείνα τα εξαιρετικά προνόμια ακόμα και του καλού κλίματος, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ελκυστικά πολλών νέων παιδιών που διάλεξαν τον δρόμο της φυγής στο εξωτερικό.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Αεράκη για την βράβευση του Κώνσταντίνου Δασκαλάκη: 

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

Όταν κάποτε ρωτήθηκε αν έχει μετρήσει το IQ του, απάντησε αφοπλιστικά… «Οχι!». «Όχι, ποτέ. Δεν έχει καμία αξία. Τι είναι το IQ; Ένας δείκτης, ένα απλό νούμερο. Δεν λέει τίποτα για έναν επιστήμονα – αυτό που μετράει πραγματικά είναι το αποτύπωμα που αφήνει στον κόσμο, ο ίδιος, μέσα από το έργο και την έρευνά του. Ειδάλλως, τι να την κάνεις την υψηλή νοημοσύνη; Να χαϊδεύεις τον ναρκισσισμό σου, παριστάνοντας τον ευφυή σε τραπέζια φίλων και παρέες αγνώστων;». Όταν στα 27 σου έχεις λύσει τον γρίφο του Νας, άλυτο από την επιστημονική κοινότητα για εξήντα χρόνια, όταν γίνεσαι καθηγητής στα τριάντα σου στο διασημότερο πανεπιστήμιο του κόσμου το ΜΙΤ, είσαι πράγματι μεγάλος στον τομέα σου. Και όταν είσαι πραγματικά μεγάλος, είσαι απλός! Και αν τυχαίνει να είσαι και κρητικός και βρεθείς σε γλέντι και η παρέα χορεύει, χορεύεις και συ και το χαίρεσαι ! Χαίρομαι που το παγκόσμιο συμβούλιο Κρητών συνεχίζοντας μια λαμπρή παράδοση ξέρει να ξεχωρίζει το σημαντικό και να το βραβεύει.