![H ΔΕΥΑΗ μοιράζει απλόχερα…εγκεφαλικά!](https://i0.wp.com/www.politica.gr/wp-content/uploads/2022/04/deyah.png?quality=92&fit=1310%2C900&ssl=1)
Δεν είναι η πρώτη φορά και πολύ φοβόμαστε οτι δεν θα ειναι και η τελευταία.Πρόκειται ξεκάθαρα για λάθος και φυσικά ισχύει και σε αυτή τη περίπτωση το «λάθος είναι ανθρώπινο». Μέχρις εδώ όλα καλά και ως ενα βαθμό κατανοητά. Αλλά αλήθεια ποιος μπορεί να “αποζημιώσει” τον πολίτη που παγιδεύεται από λάθη ενος φορέα και γίνεται μπαλάκι για να καταφέρει να λύσει ενα προβλημα που ο ίδιος δεν φέρει καμια ευθυνη και να διαχειριστεί λάθη.Ποιος μπορεί να βρεθεί στη θέση του όταν ανοίγει εναν λογαριασμό της ΔΕΥΑΗ και στη πρώτη ανάγνωση του ποσού νιώθει ενα μούδιασμα, τη γη κάτω απο τα πόδια του να ανοίγει και εκείνον να μη μπορεί να σταθεί όρθιος.
Η νέα περίπτωση αφορά ενα 2άρι στο κέντρο της πόλης με έναν μόλις ένοικο. Η μέση κατανάλωση νερού που αντιστοιχεί ανα εκκαθαριστικό λογαριασμό συνήθως κυμαίνεται απο 200 εως 210 κυβικά μέτρα νερού.Μέχρι φυσικά τον τελευταίο εκκαθαριστικό οπου η κατανάλωση …εκτινάχθηκε στα 2.067 κυβικά μέτρα νερού!Απο τα 30 εως 50 ευρώ που πλήρωνε συνήθως το κόστος του νερού που εμφανίζεται να κατανάλωσε ο ενας και μοναδικός ένοικος του σπιτιου ανήλθε στα 18.826 Ευρώ,όπως προκύπτει απο τον εκκαθαριστικό λογαριασμό που φέρνει στο φως το Politica.gr
Κι΄ομως το λάθος που έχει περιπλέξει σε αυτή τη ταλαιπωρία τον πολίτη θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.Αν ο καταμετρητής έκανε σοβαρότερα τη δουλειά του κι΄αν οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΗ ενδιαφερόντουσαν να κάνουν εναν δευτερο έλεγχο –πριν στείλουν αβασάνιστα τον υπέρογκο λογαριασμό- για τις περιπτώσεις που ¨βγάζουν μάτι¨ οτι κάτι δεν πάει καλά.
Δύο στοιχεία είναι ενδεικτικά ακόμη και για τον πιο αδαή. Η συνολική κατανάλωση του σπιτιού από τότε που εγκαταστάθηκε ο ένοικος φθάνει τα 2.272 κυβικά μέτρα(τελευταία ένδειξη) και η τελευταία κατανάλωση άγγιξε σχεδόν τα ίδια κυβικά μέτρα που καταναλώθηκαν όλο το διάστημα που γίνεται χρήση.Αλλά ακόμη και το ποσό του έναντι που καταβλήθηκε στον προηγούμενο λογαριασμό (μόλις 26 ευρώ) υποδηλώνει ότι η κατανάλωση είναι πολύ μικρότερη από εκείνη που εμφανίζει ο παρών λογαριασμός.
Ωστόσο η λογική του “στείλε τον κι ας βγάλει την άκρη ο πολίτης” κυριαρχησε και σε αυτή τη περίπτωση.