Γυμναστές: «Να σταματήσει η διάκριση στα πρωτόκολλα ιδιωτικών με τα γυμναστήρια δημόσιων φορέων και συλλόγων»
Τα αυστηρότερα για τα ιδιωτικά γυμναστήρια από τα δημόσια κι εκείνα των Αθλητικών Συλλόγων, υγειονομικά πρωτόκολλα καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών γυμναστηρίων που ζητούν από την πολιτεία να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάφωρη αδικία. Ο καθηγητής φυσικής αγωγής Δημήτρης Μανελάκης μίλησε για το θέμα στον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα.
Όπως επεσήμανε ο λόγος για τον οποίο υπάρχει διάκριση στα ιδιωτικά γυμναστήρια από εκείνα που λειτουργούν δημόσια κι εκείνα στα οποία αθλούνται οι Αθλητικοί Σύλλογοι, είναι το γεγονός πως ανήκουν σε διαφορετικά Υπουργεία και πως το κάθε Υπουργείου, για τις δραστηριότητες που είναι υπεύθυνο ακολουθεί διαφορετικά πρωτόκολλα. Τα ιδιωτικά γυμναστήρια δηλαδή, ανήκουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης ενώ τα δημοτικά γυμναστήρια, τα γυμναστήρια αθλητικών συλλόγων κι οι σχολές χορού ανήκουν στη Υπουργείο Αθλητισμού με αποτέλεσμα να ισχύουν διαφορετικά πρωτόκολλα.
Ποια είναι η αδικία που καταγγέλλει ο κ. Μανελάκης ;
Για τα ιδιωτικά γυμναστήρια τα οποία ανήκουν στο Υπουργείο εργασίας ισχύει ότι για τις ηλικιακές ομάδες από 12 ετών και πάνω που δεν έχουν εμβολιαστεί απαραίτητη είναι η προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος διαγνωστικού ελέγχου rapid η pcr test κάθε 48 ώρες. Για τα δημοτικά γυμναστήρια, συλλόγους, σχολές χορού κλπ. που ανήκουν στη ΓΓΑ και το υπουργείο Πολιτισμού ισχύουν μέχρι 17 ετών με αυτοδιαγνωστικό έλεγχο self test και από 18 ετών και άνω έλεγχος rapid ή pcr test ΜΙΑ φορά την εβδομάδα.
Με βάση τα παραπάνω στα ιδιωτικά γυμναστήρια δηλαδή, οι πολίτες για να γυμναστούν καλούνται να πληρώσει κάποιος που θέλει να γυμναστεί 3 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον 40 ευρώ, όταν στα δημοτικά γυμναστήρια, τα γυμναστήρια αθλητικών συλλόγων και τις σχολές χορού το κόστος λόγω της όχι τόσο συχνής επίδειξης αποτελέσματος Rapid/ PCR test την εβδομάδα είναι πολύ λιγότερο.
Ο κ. Μανελάκης κι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών γυμναστηρίων ζητούν να σταματήσει αυτή η ξεκάθαρη διάκριση που υφίστανται σε σχέση με εκείνα που λειτουργούν δημόσια και καταγγέλλουν την κατάφωρη αυτή αδικία, καθώς λόγω του υψηλού κόστους από τα αλλεπάλληλα τεστ, o κόσμος αποκλείεται από τα ιδιωτικά γυμναστήρια και προτιμά να απέχει με αποτέλεσμα κι εκείνοι ως επιχειρηματίες να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Όπως μάλιστα επεσήμανε δεν ζητούν να μην υπάρχουν αυστηρά πρωτόκολλα σε καμία περίπτωση, αλλά να σταματήσει αυτή η διάκριση κι αυτή η αδικία.
Aκούστε τον κ. Μανελάκη: