Γ. Μπάρου: Οργή για το “ψαλίδι” στην παράλληλη στήριξη – Γονείς πληρώνουν έως και 500€ για εκπαιδευτικό

Δημοσιεύτηκε στις 28/09/2023 15:07

Γ. Μπάρου: Οργή για το “ψαλίδι” στην παράλληλη στήριξη – Γονείς πληρώνουν έως και 500€ για εκπαιδευτικό

Έντονη δυσαρέσκεια και αδιέξοδα έχει προκαλέσει στους γονείς και την μαθητική κοινότητα η είδηση μείωσης εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης καθώς παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και με διάσπαση προσοχής κινδυνεύουν να μείνουν “εκτός” σχολείου και να μην μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα.

Έως 500 ευρώ για ιδιωτική παράλληλη στήριξη
Όπως σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή “Ψιλά Γράμματα” του Politica 89.8 και την Φιλία Σαριδάκη η πρόεδρος Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία & Μαθησιακές Δυσκολίες Γεωργία Μπάρου για το θέμα “πολλοί γονείς αναγκάζονται να πληρώσουν έως και 500 ευρώ για ιδιωτική παράλληλη στήριξη”, ποσό δυσβάσταχτο για την ελληνική οικογένεια η οποία αντιμετωπίζει ήδη πολλές οικονομικές δυσκολίες.

Απογοήτευση για τις δηλώσεις Μιχαηλίδου
Αναφερόμενη στις αποφάσεις του υπουργείου η κ.Μπάρου καταφέρθηκε εναντίον της υφυπουργού Παιδείας Δόμνας Μιχαηλίδου η οποία είχε δηλώσει ότι είναι λάθος να αντιστοιχεί ένας δάσκαλος παράλληλης στήριξης σε ένα παιδί. Όπως επισήμανε, η δήλωση αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζουμε τι είναι και πως λειτουργεί η παράλληλη στήριξη.

“Δεν μπορείς ένας εκπαδιευτικός να αντιστοιχεί σε 3-4 παιδιά”
Ήδη σύμφωνα με τις Ενώσεις Γονέων στην Κρήτη έχει ζητηθεί από εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης να αναλάβει 3-4 παιδιά σε σχολέια με την κ.Μπάρου να απαντά πως:  “αυτό δε γίνεται. Ο δάσκαλος της παράλληλης στήριξης χρειάζεται για να είναι λειτουργικό το παιδί μέσα στο σχολείο σε όλα τα επίπεδα. Δηλαδή ένα παιδί που έχει υπερκιντικότητα σε μεγάλο βαθμό, στο διάλειμμα ποιος θα το προσέχει; Δεν μπορεί δηλαδή ο δάσκαλος αυτός να φύγει και να έχει και ένα άλλο παιδί, δεν γίνεται… Εδώ στην τάξη ένταξης που είναι τέσσερα άντε βία έξι παιδιά και είναι πάρα πολύ δύσκολα γιατί κάθε παιδί έχει διαφορετικές ανάγκες“.

Όπως επισήμανε η κΜπάρου οι γονείς παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες έχουν καταλήξει να παλεύουν μόνοι τους, χωρίς ένα δίκτυο στήριξης.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook