Επιτυχία στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό νέου Σεφ 2025: Νικητής ο Γιάννης Λιαπάκης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Νέου Σεφ 2025, που έλαβε χώρα στις 13 Μαρτίου 2025, στις εγκαταστάσεις των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Ο διαγωνισμός, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026”, συγκέντρωσε συμμετοχές από νέους σεφ απ’ όλη την Κρήτη.
Οι υποψήφιοι παρουσίασαν τις γαστρονομικές δημιουργίες τους ενώπιον μιας εξαμελούς κριτικής επιτροπής, η οποία απαρτιζόταν από μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, του Σωματείου Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών, καθώς και από εκπροσώπους της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ και της Περιφέρειας Κρήτης. Οι συμμετοχές περιλάμβαναν πιάτα βασισμένα σε τοπικά υλικά, εμπνευσμένα από την κρητική παράδοση και τις προσωπικές εμπειρίες των διαγωνιζομένων, προσαρμοσμένα με μια σύγχρονη προσέγγιση.
Νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Γιάννης Λιαπάκης, με το πιάτο του που ονομάζεται «Ρεβυθόριζο με λαυράκι». Ως νικητής, θα εκπροσωπήσει την Κρήτη στον διεθνή διαγωνισμό “European Young Chef Award 2025”, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2025 στην Καταλονία.
Η Περιφέρεια Κρήτης συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες νέους σεφ, που απέδειξαν την ικανότητά τους να προάγουν το όραμα της Κρήτης για την αξία του Κρητικού Διατροφικού Πολιτισμού, αξιοποιώντας τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής και στοχεύοντας σε βιώσιμη ανάπτυξη και διεθνή αναγνώριση.