Ενημερωτική εκδήλωση από την Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ στους Αρμένους Ρεθύμνου για το ελαιόλαδο

Δημοσιεύτηκε στις 22/10/2024 15:00

Ενημερωτική εκδήλωση από την Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ στους Αρμένους Ρεθύμνου για το ελαιόλαδο

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου, διοργανώνουν εσπερίδα με τίτλο «Βελτίωση της Ποιότητας του Ελαιολάδου στο Ελαιουργείο και την Τυποποίηση», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, στις 17:00 μ.μ, στον Παλαιό Ελαιόμυλο Αρμένων στους Αρμένους Ρεθύμνου. Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι: Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, Σύνδεσμος Ελαιουργών Ν. Ηρακλείου.

Αντικείμενο της εσπερίδας θα αποτελέσει η εκπαίδευση σε ελαιουργούς και τυποποιητές που αφορά την βελτίωση της ποιότητας του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στο ελαιουργείο και την τυποποίηση.

Ομιλητές της εσπερίδας θα είναι:

Λευτέρης Αλυσσανδράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ελευθερία Γερμανάκη, Υπεύθυνη και Επικεφαλής της Ομάδας Δοκιμαστών στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ.

Φίλιππος Βερβερίδης, Καθηγητής Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας Φυτών, Επιστ. Υπεύθ. Cluster/ΣΣΚ AIM-HQ OIL, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Μανώλης Καρπαδάκης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και διαχείριση ποιοτικού ελαιόλαδου, στέλεχος εξαγωγών και Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.

ελαιόλαδο αρμένοι ρέθυμνο

Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, αναφέρει: Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης  στους ελαιουργούς – τυποποιητές, με στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου Κρήτη / “Kriti”, το Εθνικό μας προϊόν  που συμβάλει καθοριστικά στην οικονομία του νησιού μας.

 

Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι να βοηθήσει τους παραγωγούς μας με επιπλέον γνώσεις σε όλα τα στάδια παραγωγής από την καλλιέργεια και το χωράφι μέχρι την τυποποίηση και το τελικό προϊόν προκειμένου να έχουμε ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό προϊόν.